Foto: Unplash.com/ ilustratīvs foto

No 9.decembra katru dienu Rīgas zooloģiskais dārzs aicina apmeklētājus atklāt sev naksnīgās dzīvnieku pasaules noslēpumus. No tumsas aizsega iznirušie Amūras tīģeri Augusts un Taiga, un Āfrikas lauvēnu rotaļas Rīgas mēnessgaismā nav vienīgais pārsteigums, ko baudīt vēlā pastaigā, norāda Zooloģiskais dārzs.

Ik vakaru plkst. 19.30 no Somijas tundras vesto ķērpju vakariņas baudīs krāšņais ziemeļbriedis Elmo ar savu briedeņu saimi, un, kā norāda Zooloģiskā dārza pārstāvji, katram ir iespēja kļūt par šī gadumijas mielasta labdari!  Plašāk par to šeit.

Jau tradicionāli gadu mijā Rīgas zoodārzs ir atvērts arī vakara stundās, ierasto kases darba beigu laiku no 16.00, pārceļot uz 19.00, un ļaujot pastaigu pa zoodārzu baudīt līdz pat 21.00.

Atgādinām, ka tāpat kā citās kultūrvietās, sakarā ar epidemioloģiskajām prasībām, strādājam “zaļajā režīmā”, pie ieejas pieprasot uzrādīt sadarbspējīgu Covid-19 sertifikātu.

Visiem apmeklētājiem vēsajos ziemas vakaros ir iespēja patverties Tropu un Žirafu māju siltumā, kā arī vērot dzīvniekus Lauku sētā. Protams, ievērojot noteikto distanci vienai mājsaimniecībai no otras.

Kaut apmeklētāju ērtībai zoodārzu izgaismos daudzi simti gaismekļu virteņu metri un neskaitāmi prožektori, vislabāk dzīvnieku noslēpumus iepazīt pieredzējuša ekskursiju vadītāja un īsta stāstnieka pavadībā. Tāpēc ik vakaru plkst.18.00, iepriekš piesakoties, apmeklētāji gaidīti pie Roņu baseina, lai dotos ekspedīcijā pa naksnīgā zoodārza takām gida pavadībā.

youtube icon
Abonēt youtube