Publicitātes foto

Rīgas Zooloģiskā dārza publikas mīlulis Amūras tīģeris Augusts sestdien, 24.februārī, svinēs savu sešu gadu jubileju.  Dzimšanas dienai par godu jubilārs saņems īpašu dāvanu – no otrreizēji pārstrādājamiem materiāliem izgatavotu, ar zoodārza Āfrikas Savannas dzīvnieku iesmaržinātiem salmiem un alpakas vilnu pildītu govs formas spēļu mantiņu.

Tīģera kopēju meistarotā govs Augusta āra voljērā tiks izvietota plkst.11.00 un īsi pēc tam dāvanu saņemt ieradīsies pats jubilārs. Apmeklētājiem būs iespēja vērot gan lielā kaķa emocijas, gan spēlēšanos ar jaunieguvumu, tādēļ atliek vien īstajā brīdī atnākt ciemos pie jubilāra, aicina Rīgas zoodārzs.

Arī tīģera draugi – zoodārza apmeklētāji – tiks pie īpašas dāvanas. Lai iemūžinātu mirkli piemiņai no Augusta dzimšanas dienas svinībām, turpat pie Tīģeru mītnes, sestdien no plkst.12.00 līdz 15.00 darbosies foto stūrītis. Fotografēšanās un īpašo dzimšanas dienas bilžu izdruka ir bez maksas!

Rīgas Nacionālā zooloģiskā dārza Amūras tīģeris Augusts ir dzimis 2018.gada 22.februārī Ebersvaldes zoodārzā Vācijā. Uz Rīgu tas atceļoja 2020.gada septembrī. Kopā ar Augustu mūsu zooloģiskajā dārzā mīt arī kādreiz Rīgā dzimušā tīģera Klifa Granta meita Taiga. Tā kā šie lielie kaķi ir vientuļnieki, ar pretējā dzimuma pārstāvjiem tie satiekas tikai pārošanās periodā. Tādēļ āra voljērā vienlaicīgi uzturas tikai viens dzīvnieks. Tīģeris Augusts jau itin drīz pēc ierašanās kļuva par publikas mīluli, bieži uzturoties pie aploka skatu laukuma, tā priecējot zooloģiskā dārza apmeklētājus. Taiga raksturā ir atturīgāka, tādēļ viņa lielajā voljērā labprātāk nāk vakarpusēs un pavada laiku tajā līdz pat rītam.

Rīgas Zooloģiskā dārza kopēji daudz uzmanības velta savu aprūpējamo dzīves dažādošanai, lietojot daudzveidīgus vides bagātināšanas elementus. Tās ir gan dažādas kartona kastes, ko dzīvniekam dzenāt pa voljēru un plucināt, gan lielākas un mazākas bumbas. Lieti noder arī lielākas plastmasas mucas, tādēļ tīģeru aplokā atrodas arī šāda rotaļlieta. Viena no Augusta rotaļu mucām ir izvietota skatu laukumā un pieejama apmeklētājiem, ļaujot tiem tuvumā uzskatāmi novērtēt dižkaķa zobu varenību.

Amūras tīģeri ir augumā lielākā tīģeru pasuga. Tā iekļauta Pasaules Sarkanajā grāmatā nopietni apdraudēto dzīvnieku kategorijā. Jāpiemin, ka Amūras tīģeru vairošanai un saglabāšanai zooloģiskajos dārzos ir izveidota Amūras tīģeru Apdraudēto sugu Eiropas programma (EEP), kurā iesaistījies arī Rīgas zoodārzs.

Lasiet arī: No gliemeža par adītājām tramvajā – soctīklos iesmej par Rīgas satiksmes jauno logo

Lasiet arī: Kuldīdzniece, uzticoties krāpniekiem, zaudējusi vairāk nekā 160 000 eiro

Lasiet arī: Rīgā pārdēvēs Maskavas, Lomonosova, Puškina, Gogoļa un citas ielas

Lasiet arī: Kā tagad dēvēsim Maskačku? Soctīklos iesaka variantus, daži – īpaši amizanti

Lasiet arī: Skatītāja pēc bijušā Dailes teātra aktiera Zalaka stāvizrādes vēršas drošības dienestā

Lasiet arī: Lielā pieprasījuma iedvesmota, Magone piedāvā 8. marta sveicienus; cena – cita!

Seko mums arī Facebook, X, Instagram un Draugiem!

youtube icon
Abonēt youtube