Foto: Unplash.com

Iestājusies ziema ar sniegu, puteņiem un salu, kad putni daudz patērē enerģiju, taču barību atrast ir grūti. Iedzīvotājiem, kuri vēlas sniegotajā un aukstajā laikā palīdzēt putniem un ierīkot putnu barotavu dārzā, uz lodžijas vai citviet, un uzsākt barošanu, iesaka to veikt to līdz pavasarim.

Putnu barošana ir ne tikai palīdzība putniem ziemā, bet cilvēkiem sagādā prieku, jo pie barotavām, atkarībā no to atrašanās vietas, veida un barības daudzveidības, var novērot pat vairāk kā 20 Latvijā ziemojošo putnu sugas.

Izvēloties barību, svarīgi, lai barība ir ar augstu tauku saturu un nav sālīta, piemēram, nesālīts speķis, melnās saulespuķu sēklas, linsēklas, ķimenes, miežu putraimi, kaltēti augļi un rieksti.

Lasiet arī: Ornitologs atbild: Vai tiešām pīles nedrīkst barot ar baltmaizi?

Iedzīvotāji satraucas, ka, iestājoties ziemai, Latvijā vēl ir novērojami gulbji. Eksperti stāsta, ka Paugurknābja gulbji regulāri ziemo Latvijā. Iedzīvotājiem nevajadzētu uztraukties, ka tie iesals ledū, jo, ja vien tie ir veseli un nav traumēti, tie ātri pārlido no vienas vietas uz otru un pie ūdenstilpnēm atpūšas pārlidojuma laikā.

Lūgums līdzcilvēkiem nebarot gulbjus, lai tie nekļūtu atkarīgi no cilvēku barošanas, spētu paši parūpēties par sevi un lidotu uz siltajām zemēm.

youtube icon
Abonēt youtube