Ekrānšāviņš/ RK kolāža

Valsts policijas priekšnieks Armands Ruks, vēršoties pie pasākuma “Rododendrs” organizatora Alda Gobzema, kā arī citām atbalstu paudušajām personām no dažādām aktīvistu grupām aicina atteikties no nesankcionētu pulcēšanās pasākumu organizēšanas. Policija par “Rododendra akciju” ir gatava jebkuram notikumu attīstības scenārijam.

Ruks vērš uzmanību, ka šādas darbības ir likuma “Par sapulcēm, gājieniem un piketiem” pārkāpums, kā arī cilvēku apzināta pulcēšana ārkārtējās situācijas laikā, nerēķinoties ar Covid-19 vīrusa masveida izplatīšanas riskiem, ir administratīvi sodāmas darbības. Tāpat Ruks vērš uzmanību, ka saskaņā ar Krimināllikuma 225.1 pantu par ārkārtējās situācijas un izņēmuma stāvokļa laikā noteikto ierobežojumu un aizliegumu pārkāpšanu, ja ar to radīts būtisks kaitējums, ir paredzēta kriminālatbildība.

Lasiet arī: Papildināts. Gobzemu aiztur trīs reizes vienā dienā

Vēlos atzīmēt, ka Valsts policijas amatpersonām saskaņā ar noteiktajiem pienākumiem un uzdevumiem ir jānodrošina sabiedriskā kārtība, jāapkaro noziedzība, proti, jānovērš un jāpārtrauc dažādi likumpārkāpumi. Policijas amatpersonas nedrīkst pieļaut savā rīcībā bezdarbību šādos gadījumos.

Valsts policija vienmēr bija, ir un būs daļa no sabiedrības, un arī policijas amatpersonas, gluži kā jebkuru citu sabiedrības pārstāvi, skar pandēmija un tās radītās sekas, pauž Ruks.

Lasiet arī: VIDEO. Gobzems pēc “plosīšanās” Tukumā aizturēts

Valsts policijas priekšnieks A. Ruks turpina: “Lūdzam iedzīvotājus būt saprotošiem, iecietīgiem un neļauties provokācijām, izdarot likumpārkāpumus, kas izpaužas kā masveida pulcēšanās Covid-19 pandēmijas laikā, apdraudot savu un citu personu veselību. Policija saistībā ar šo pasākumu ir gatava jebkuram notikumu attīstības scenārijam.”

“Ļoti ceram uz sabiedrības izpratni, atbildību un spēju izturēt šīs pandēmijas radītos izaicinājumus, nepakļaujoties provokatoru aicinājumiem destabilizēt situāciju. Uzsveru, ka policijas mērķis šajā pandēmijas laikā nekad nav bijis kādu sodīt, bet gan rūpēties par sabiedrības drošību. Tajā pat laikā jāizprot, ka pretlikumīgām darbībām ir arī sekas. Būsim atbildīgi pret sevi, apkārtējiem un savu valsti!”

youtube icon
Abonēt youtube