Foto: Valsts policija

Šī gada nogalē Valsts policija rīko akciju “Būsi redzams – būsi dzīvs”, kuras galvenais mērķis ir aktualizēt atstarojošo elementu lietošanas nozīmi ceļu satiksmē, kā arī pievērst sabiedrības uzmanību gājēju, īpaši senioru, drošībai un redzamībai diennakts tumšajā laikā.

Valsts policijas Galvenās kārtības policijas pārvaldes Prevencijas vadības nodaļa ir sagatavojusi īpašas Ziemassvētku dāvanas – kokvilnas iepirkuma somas ar atstarojošiem elementiem, lai senioru ikdiena kļūtu ne tikai ērtāka, bet galvenokārt – drošāka.

Lai atstarojošās somas pēc iespējas vairāk nonāktu tieši pie senioriem reģionos, Valsts policija sadarbojās ar Latvijas Pensionāru federāciju, nogādājot viņiem aptuveni 7 000 somas ar atstarojošajiem elementiem. Ar federācijas starpniecību somas tiks nogādātas visām reģistrētajām pensionāru biedrībām visā Latvijā, kuras tālāk palīdzēs nogādāt tās pie senioriem, kuriem šāds atbalsts ir īpaši nepieciešams.

“Aicinām arī jūs izrādīt rūpes un šajā gada tumšajā laikā parūpēties ne tikai par savu redzamību, bet arī par savu vecvecāku, vecāku vai kāda tuva seniora drošību. Iespējams, tieši jūsu sarūpētais gaismu atstarojošais elements izglābs kāda veselību vai pat dzīvību,” aicina Valsts policija.

Saistītās tēmas: atstarotājsBūsi redzams – būsi dzīvs

youtube icon
Abonēt youtube