Biedrība “Būt Brīvai” sāk piedāvāt pirmās bezmaksas konsultācijas cilvēkiem ar ēšanas traucējumiem, kuriem šobrīd nav finansiālu iespēju pašiem apmaksāt terapiju izdevumus. Kognitīvi biheiviorālo terapiju (KBT) bezmaksas jau saņem pirmie cilvēki, kā arī šobrīd tiek organizētas arī pirmās bezmaksas deju terapijas nodarbības, kur desmit nodarbību ciklā dalībnieki caur deju mācīsies pieņemt un iemīlēt savu ķermeni.

Terapiju ietvaros piedāvāts arī bezmaksas psihologs grupā, kas norit divpadsmit nodarbību ciklā. Visi bezmaksas pakalpojumi tiek sniegti rindas kārtībā no “ĒT resursu centra” līdzekļiem.

Biedrības priekšsēdētāja A Balode gan piemin, ka priekšroka tiek dota cilvēkiem ar ēšanas traucējumiem no sociāli maznodrošinātajām grupām. Ikviens, kurš atbilst šiem kritērijiem, ir aicināts pieteikties konsultācijām.

Nodarbības un konsultācijas tiek rīkotas hibrīdformā, tiešsaistes platformā Zoom un klātienē Veselības centra 4 telpās, Grebenščikova ielā, Rīgā.

Klātienē var piedalīties tikai tie cilvēki, kuriem ir derīgs Covid-19 sertifikāts. Pakalpojumi ir pieejami arī par maksu. Mīļi gaidīts centrā ir ikviens apmeklētājs, neatkarīgi no materiālā stāvokļa, dzimuma, izglītības un ēšanas traucējumu tipa.

Uz sarunu pieteikties aicināti arī tie, kam ir aizdomas par ēšanas traucējumiem, bet tie nav diagnosticēti pie ārsta.

Meklē šeit.

“Ēšanas traucējumu resursu centrā darbojas pieredzējuši speciālisti, no kuriem deviņdesmit procenti paši ir gājuši cauri ēšanas traucējumu līkločiem, tāpēc viņi lieliski zina, ko nozīmē dzīvot ar šiem traucējumiem, un kādas domas mēdz būt šādu cilvēku galvās. Centra speciālisti ir specializējušies, lai sniegtu efektīvāko palīdzību un emocionālu atbalstu, ar vairāku gadu pieredzi ēšanas traucējumu ārstēšanā,” uzsver biedrības “Būt Brīvai” un Ēšanas traucējumu resursu centra dibinātāja Anna Balode.

Centrā vērsties var cilvēki ar jebkādiem ēšanas traucējumiem, ne tikai anoreksiju un bulīmiju, bet arī PICA, OSFED, ARFID, kompulsīvo pārēšanos un citiem ar ēšanu saistītiem traucējumiem.

Ēšanas traucējumi ir nopietni psihiskās un fiziskās veselības traucējumi, kad cilvēks pievērš pārspīlētu uzmanību savam svaram un ēdienam, atstājot novārtā citas intereses un aktivitātes, tāpēc “ĒT resursu centrā” katra situācija tiek izrunāta individuāli, lai speciālisti atrastu visefektīvāko pieeju katram cilvēkam, jo, katra situācija ir individuāla. Atrast divus identiskus gadījumus ir neiespējami.

SIA “ĒT centrs” ir pirmais ēšanas traucējumu centrs Latvijā, kuru 2021. gada 20. oktobrī dibinājusi Anna Balode. Tā misija – lai ikvienam Latvijā tiek nodrošinātas psihosociālas intervences cīņā ar ēšanas traucējumiem, liekot arī fokusu uz sociālo vienlīdzību, lai speciālistu kompleksa palīdzība ir pieejama arī bez maksas.

Ēšanas traucējumu resursu centrs ir sociāls uzņēmums, kurš no pelņas nodrošina bezmaksas palīdzību cilvēkiem, kuri to nevar atļauties, no mazāk aizsargātām sociālām grupām, kas ir studenti, cilvēki bez darba, cilvēki ar zemu ienākumu līmeni vai no daudzbērnu ģimenēm.

youtube icon
Abonēt youtube