Saeima ceturtdien, 17.februārī, līdz 30 dienām pagarināja termiņu, kādā Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūrai jāpieņem lēmums par slimības pabalsta piešķiršanu. To paredz steidzamības kārtā pieņemtie grozījumi Covid-19 infekcijas izplatības seku pārvarēšanas likumā.

Noteikts, ka Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūra lēmumu par slimības pabalsta piešķiršanu pieņem 30 dienu laikā pēc pabalsta piešķiršanai nepieciešamo dokumentu un citas informācijas saņemšanas. Patlaban aģentūrai lēmums par B lapas apmaksu jāpieņem 10 darba dienu laikā.

Termiņa pagarinājums būs spēkā vienu mēnesi – no šī gada 21.februāra līdz 21.martam.

Likums grozīts, ņemot vērā straujās Covid-19 saslimstības izplatības dēļ būtiski pieaugušo Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūrā saņemto slimības pabalsta piešķiršanas iesniegumu skaitu, kā arī augsto saslimstību aģentūras darbinieku vidū, kas patlaban kavē lēmumu pieņemšanu noteiktajā termiņā, teikts grozījumu anotācijā.

Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras pārstāvji ceturtdien, 17.februārī, par likuma grozījumu virzību atbildīgajā Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija apliecināja, ka iesniegumus par slimības pabalstu piešķiršanu izskatīs un lēmumus par pabalstu piešķiršanu pieņems, cik vien iespējams, operatīvi un cilvēkiem naudu par B slimības lapām izmaksās bez liekas kavēšanās.

Likuma grozījumi stāsies spēkā nākamajā dienā pēc izsludināšanas.

youtube icon
Abonēt youtube