Valsts ieņēmumu dienesta (VID) rīkotās čeku loterijas 2021.gada izlozes dati liecina, ka lielās balvas – 20 000 eiro – ieguvējs uzvarējis ar čeku, kas jūnijā izsniegts SIA Kill Bill.

Četru 10 000 eiro laimētāju veiksmīgos čekus izsnieguši SIA Rimi Latvia, AS Sentor Farm, SIA Biļešu paradīze un SIA Rigburger. savukārt piecu 2 000 eiro laimētāju dokumenti ir no uzņēmumiem SIA Valmieras Veselības centrs, SIA Sushi Fly, SIA Rimi Latvija, AS Diāna un SIA Melaja ūr.

Šie loterijas gada izlozē uzvarējušie čeki saņemti tirdzniecības vietās, kas atrodas Rīgā, Balvos, Valmierā, Jelgavā, Cēsīs un Cēsu novadā.

Gada izlozes naudas balvas tiks izmaksātas 30 dienu laikā uz laimētāju norādītajiem banku kontiem.

Laimesti uzvarētājiem tiek izmaksāti pilnā apmērā, jo nodoklis no čeku loterijas naudas balvām nav jāmaksā.

Visa gada laikā dalībai čeku loterijas gada izlozē no attiecīgajā mēnesī reģistrētajiem čekiem pēc nejaušības principa tika izlozēti desmit čeki. Tādējādi kopumā gada izlozei tika virzīti 120 čeki, taču izlozē piedalījās 107 čeki, jo astoņi čeku īpašnieki pēc informatīvā SMS saņemšanas noteiktajā laikā dalībai gada izlozē nepieteicās, bet pieci dalībnieki bija iesnieguši čekus, kuri neatbilst loterijas prasībām.

Čeku loterija turpinās

Čeku loterijas dalībnieki ik mēnesi var pretendēt uz 35 naudas balvām 100 eiro vērtībā, trīs laimestiem 5 000 eiro vērtībā un vienu laimestu 10 000 eiro apmērā, bet ik mēnesi trīs naudas balvas 500 eiro vērtībā tiks izlozētas tikai starp nozares čekiem. Šī gada februārī un martā īpašajā tematisko nozaru izlozē piedalās čeki, kvītis un rēķini, kas saņemti pēc sporta nodarbības, fitnesa kluba apmeklējuma, SPA procedūras vai masāžas.

Visus februārī saņemtos čekus, kvītis, biļetes un arī internetā apmaksātos rēķinus var reģistrēt čeku loterijas tīmekļvietnē www.cekuloterija.lv līdz pat 5.martam. Februāra mēneša izlozes rezultāti tiks paziņoti marta otrajā svētdienā, 13.martā, norāda VID.

Kopējais loterijas naudas balvu fonds – 30 000 eiro mēneša izlozē un 70 000 eiro gada izlozē. Katru mēnesi tiek izlozētas ne tikai naudas balvas, bet arī dažādas vērtīgas Padziļinātās sadarbības programmas dalībnieku sarūpētās balvas.

Plašāka informācija pieejama tīmekļa vietnē www.cekuloterija.lv. Jautājumu vai neskaidrību gadījumā VID aicina zvanīt uz tālruņa numuru 67120011 vai rakstīt uz e-pasta adresi: cekuloterija@vid.gov.lv.

Čeku loterijas mērķis ir veicināt godīgu konkurenci un labprātīgu nodokļu saistību izpildi, mudinot pircējus pieprasīt čekus un kvītis par iegādātajām precēm un saņemtajiem pakalpojumiem, tādējādi veicinot kultūras maiņu sabiedrībā. Čeku loterija Latvijā notiek pirmo reizi, taču citur pasaulē ir visnotaļ izplatīta prakse, kas devusi pozitīvus rezultātus gan attiecībā uz sabiedrības rīcības maiņu, gan ieņēmumiem valsts budžetā, stāsta dienestā.

Čeku loteriju organizē VID, informatīvi atbalsta VAS Latvijas Loto.

youtube icon
Abonēt youtube