Foto no privātā arhīva

Kādu jaunu Latvijas zemnieku, kurš no tiesas mīl mājputnus un lauku dzīvi, piemeklējusi nelaime. Mēģinot nepazaudēt optimismu, Modris Konovalovs, zīmola “Modra olas” īpašnieks un putnkopis, sociālajos tīklos dalījies ar skaudru stāstu, kas nespēj atstāt vienaldzīgu, – jaunais zemnieks ar vislielāko mīlestību audzējis un lolojis savu sapni par saimniecību, bet pēdējie mēneši bijuši patiesi grūti.

Modris ir putnkopis, viņš izstrādājis zīmolu “Modra olas” un saimnieko Ķeguma novada Birzgales pagastā, un, nenoliedzami, daudzu mājās šis zīmols ir labi pazīstams.

Aizvadītā gada nogalē Modra saimē bija vairāk nekā 350 dažādu putnu. “Tad sekoja plēsēju uzbrukums, bet trakākais bija tas, ka vienu no vistu mītnēm piemeklēja slimība, kas nu jau kopumā ir atņēmusi manai saimniecībai apmēram 150 vistu,” bezgala noraizējies ir Modris.

“Pēdējie trīs mēneši man patiešām ir sāpīgi, jo esmu zaudējis apmēram 150 savu mīluļu. Es rūpējos par tiem kopš šķilšanās brīža, redzu, kā tie aug, es ieguldu darbu un mīlestību pret katru putnu.”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Modris Konovalovs (@modra.olas)

Viņš neslēpj, ka ir emociju pārņemts, bet ir pateicīgs par katru labo vārdu, ko saņem. “Man nepatīk sūdzēties, es vienmēr esmu mēģinājis tikt galā pats, es vienmēr esmu tikai par pozitīvo, bet es arī jutu atbildību pret saviem sekotājiem, pastāstīt, kāpēc esmu pazudis. Un esmu tik pārsteigts un saviļņots, ka cilvēkiem tik ļoti rūp tas, ko es daru.”

“Putnu mītnē ir palikuši 60 putni, un arī no tiem man visticamāk nāksies šķirties. Arī putniem, līdzīgi kā cilvēkiem, dzīve darbojas reizēm pēc principa – izdzīvo stiprākais. Es gan ceru, ka atlikušie putni būs ar labu imūnsistēmu un tie izdzīvos,” saka Modris.

Rīta kafija savulaik iepazinās tuvāk ar zīmola un saimniecības “Modra olas” īpašnieku Modri Konovalovu, kurš ar apbrīnas vērtu prieku, gandarījumu un labestību stāstīja par saimniecības izveidi, par mājputniem, to raksturu iezīmēm, par individuālo pieeju, ko sniedz katram pircējam.

Savulaik intervijā viņš teica: “Lai vai kādi laiki pienāks, es nepadošos.” Arī šobrīd Modris, neskatoties ne uz ko, cer, ka viss nokārtosies.

Lasiet Modra stāstu par saimniecību, sapņu piepildījumu un gribasspēku šeit: Rīta kafija sarunājas | Modra olas – kā ar drosmi īstenojās sapnis par olu biznesu?

Modra sekotāji – draugi, paziņas, sabiedrībā zināmi cilvēki – aicina Modrim palīdzēt, pērkot olas un ziedojot Modra saimniecībai, lai arī turpmāk jaunais zemnieks varētu turpināt savu sapņu darbu – audzēt putnus, par tiem rūpēties un iepriecināt pircējus ar krāsainām olām un radošu pieeju, kā arī atrādītu plašākai publikai, kāda ir dzīve laukos.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Modris Konovalovs (@modra.olas)

Ziedojumu var veikt uz Modra Konovalova kontu: LV68HABA0551031532232.

youtube icon
Abonēt youtube