2022.gada 21.februārī Daudznozaru specializētās prokuratūras prokurors tiesai nosūtīja krimināllietu, kurā apsūdzēts vīrietis par to, ka pārkāpa ceļu satiksmes noteikumus, vadot transportlīdzekli bez transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām un atrodoties alkohola ietekmē, kā rezultātā izraisīja ceļu satiksmes negadījumu, kurā cieta trīs personas, no kurām viena vēlāk slimnīcā mira.

Kā iepriekš publiski izskanējis, 2022.gada 9.janvārī Rīgā, A. Saharova ielā notika ceļu satiksmes negadījums, kurā apsūdzētais vīrietis, braucot pie aizliedzošā luksofora signāla, uz regulējamas gājēju pārejas uzbrauca trīs gājējiem, tai skaitā 2013.gadā dzimušai meitenei, kura divas dienas vēlāk pēc notikušā no gūtajām traumām mira Bērnu klīniskās universitātes slimnīcā. Apsūdzētais transportlīdzekli vadīja, būdams alkohola reibumā, kā arī bez transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām.

Pēc ceļu satiksmes negadījuma izraisīšanas apsūdzētais no notikuma vietas aizbrauca.

Prokurors vīrieti pie kriminālatbildības saucis pēc Krimināllikuma 262. panta ceturtās daļas, 262.1 panta otrās daļas un 141. panta otrās daļas. Apsūdzētajam piemērots drošības līdzeklis – apcietinājums.

Lieta izskatīšanai nodota Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesai.

Prokuratūra izsaka visdziļāko līdzjūtību bojāgājušās meitenītes ģimenei un tuviniekiem.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr viņas vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

youtube icon
Abonēt youtube