Foto: Flickr/Saeima

Valsts policijas rīcībā ir informācija, ka atsevišķas personas plāno veikt huligāniska rakstura protesta aktivitātes, kas ir vērstas, piemēram, uz īpašumu bojāšanu. Valsts policija aicina personas neveikt šādas protesta akcijas, kas ir pretrunā ar Latvijas likumiem un var radīt drošības apdraudējumus.

Policisti aicina iedzīvotājus, paužot nosodījumu Putina karam pret Ukrainu, saglabāt mieru, ievērot valstī spēkā esošos likumus un neizvērst nekāda veida huligāniska rakstura darbības ne pret personām, ne infrastruktūru.

Lasiet arī: Līdz karadarbības beigām Ukrainā pie Krievijas vēstniecības Rīgā ik dienu notiks protesta akcija

Valsts policijas klātesamība iedzīvotāju protestu vietās ir tikai un vienīgi sabiedriskās kārtības un drošības nolūkos. Tāpat drošības nolūkos pie konkrētām infrastruktūrām, piemēram, Ukrainas un Krievijas vēstniecībām, šobrīd ir liegts novietot dažādus priekšmetus, neatkarīgi, vai tie ir atbalstu izsakoši vai nosodoši. Vēršam uzmanību, ka ikkatrai sākotnēji šķietami nevainīgai un protesta vārdā paustai huligāniskai darbībai var būt reālas sekas, kas tajā skaitā var tieši vai netieši atsaukties uz tiem Latvijas iedzīvotājiem, kuri šobrīd atrodas Krievijā.

Lasiet arī: Vaira Vīķe-Freiberga skaidro, kā Putins var tā izrīkot pasauli

Valsts policija izprot iedzīvotāju emocijas un solidarizējas atbalstā Ukrainas tautai, tomēr likumsargi atkārtoti aicina iedzīvotājus paust atbalstu tiesiskā un likumiskā veidā, pretēji policijai būs attiecīgi jāreaģē. Valsts policija nevēlas būt spiesta saukt pie jebkādas atbildības personas, kuras pauž atbalstu Ukrainai, tikai tāpēc, ka tas ir darīts pretlikumīgā veidā.

youtube icon
Abonēt youtube