Foto: Unplash.com

Kanādas globālais veikalu operators Alimentation Couche-Tard nekavējoties aptur darbību visās degvielas uzpildes stacijās Krievijā un ievieš rīcības plānu veikalos strādājošo darbinieku atbalstam. Krievijā Couche-Tard pārstāvēja savu galveno zīmolu Circle K, kas nodarbināja vairāk nekā 320 darbiniekus 38 degvielas uzpildes stacijās Sanktpēterburgā, Murmanskā un Pleskavā.

“Mēs nosodām Krievijas agresiju pret Ukrainu un tās milzīgo ietekmi uz Ukrainas un Krievijas iedzīvotājiem, tāpēc esam pieņēmuši lēmumu apturēt darbību. Mums rūp mūsu darbinieki, kas strādājuši Krievijā gandrīz trīsdesmit gadu garumā, tāpēc līdz ar degvielas uzpildes staciju slēgšanu, ieviešam rīcības plānu atbildīgam un drošam darbinieku atbalstam,” stāsta Braiens Hannašs, Couche-Tard prezidents un izpilddirektors.

Kopš kara sākuma Circle K Latvia ir meklējuši veidus, kā atbalstīt Ukrainu. “Ikvienam Ukrainas iedzīvotājam, kas piestāj mūsu degvielas uzpildes stacijās, piedāvājam bezmaksas siltu maltīti un dzērienus, savukārt tiem ukraiņiem, kas patvērumu atraduši Latvijā un meklē darbavietu, sniedzam iespēju kļūt daļai no mūsu komandas. Esam ziedojuši arī 10 000 eiro degvielas iegādei,” stāsta Sigitas Raila, Circle K Latvia izpilddirektors.

Līdz šim Couche-Tard Sarkanajam Krustam ir noziedojis jau vairāk nekā 1,5 miljonus ASV dolāru. Savukārt Circle K komandas Baltijā, Polijā un visā Eiropas tīklā ir atbalstījušas bēgļus ar bezmaksas degvielu, pārtiku un dzērieniem, mājokli un ziedojumiem bērnu labdarības organizācijām.

youtube icon
Abonēt youtube