Ekrānuzņēmums iegūts no Youtube/University of Maryland School of Medicine

Miris vīrietis, kuram šī gada janvārī, paša sirds mazspējas dēļ tika eksperimentāli ieoperēta sirds no ģenētiski modificētas cūkas. Medicīniskais eksperiments, kas veikts ar vīrieša piekrišanu, paildzinājis viņa mūžu par diviem mēnešiem, vēsta britu raidorganizācija BBC.

Janvāra sākumā eksperimentālā operācija veikta Merilendas Universitātes Medicīnas centrā, Baltimoras pilsētā, ASV, un bijusi pacienta Deivida Beneta (David Bennett) pēdējā iespēja izvairīties no drošas un drīzas nāves.

Lasiet arī: Pirmo reizi kāda pacienta ķermenī ieoperēta ģenētiski modificētas cūkas sirds

57 gadus vecais vīrietis izdzīvojis divus mēnešus pēc operācijas, taču marta pirmajā nedēļā pasliktinājies viņa veselības stāvoklis. Vīrietis nomiris 8.martā.

Baltimoras ārsti, kuri veikuši orgāna pārstādīšanu, kam bija ASV medicīnas regulatora izņēmuma atļauja, pauduši dziļas skumjas par notikušo. Operācijas veicējs ķirurgs Bertlijs Grifits (Bartley Griffith) raksturojis Benetu kā drosmīgu un cēlu pacientu, kurš cīnījies līdz pašam galam. Vīrieša dēls Deivids Benets jaunākais savukārt sacījis ziņu aģentūrai AP, ka cer, ka tēva piedzīvotais cilvēkiem ar smagām sirds saslimšanām “būs cerības sākums, nevis beigas”, vēsta BBC.

youtube icon
Abonēt youtube