Ekrānuzņēmums iegūts no LTV Ziņu dienesta

Jaunā Rīgas Teātra (JRT) režisors Alvis Hermanis uzaicinājis JRT trupā darboties krievu aktrisi Čulpanu Hamatovu, kura nostājusies pret Putina režīmu un atbēgusi uz Latviju.

Režisors paudis publisku vēstījumu: “Pirms dažām dienām pasauli apceļoja Mihaila Barišņikova vēstījums, kurā viņš viennozīmīgi nosoda Krievijas agresiju un atmasko Putina ideoloģiju. Mišu pazīstu sen un viņa nostāja man nebija pārsteigums. Toties pārsteigums man ir Krievijas mākslinieku nogaidošā pozīcija, kura labākajā gadījumā aprobežojas ar daiļslidošanas cienīgiem aicinājumiem uz mieru visā pasaulē. Tāpēc jo svarīgāk bija dzirdēt krievu aktrises Čulpanas Hamatovas balsi, kura ir pirmā kultūras pārstāve no “tās puses”, kura nebaidījās un nosauca lietas īstajos vārdos.”

Turpinot viņš teic: “Arī viņu es pazīstu sen, esam kopā strādājuši. Visi zina, ka Hamatova ir aktrise nr1 savā valstī, visi zina, ka viņa ir humānisma paraugs, – pateicoties viņas labdarības fondam, kas gadiem ilgi rūpējas par onkoloģiski slimiem bērniem. Un tagad visi var pārliecināties, ka tieši Čulpana ir Krievijas sirdsapziņa. Jo tikai kara laikā mēs redzam – kurš ir kurš.”

Režisors Alvis Hermanis ir uzaicinājis Čulpana Hamatovu pievienoties Jaunā Rīgas teātra aktieru trupai. “Pavisam drīz viņa piedalīsies mūsu izrādēs. Sākuma posmā – savā dzimtajā valodā.”

“Čulpana, es zinu, ka tā bija neticama pilsoniska drosme pirms pāris gadiem Maskavā piedalīties manā izrādē par Gorbačovu. Mēs visi cerējām, ka mūsu iestudējuma vēstījums, – ka brīvība nav tukšs vārds, – sasniegs dzirdīgas ausis. Mēs bijām naivi. Bet mēs vismaz to pateicām. Un mēs turpināsim to darīt,” pauž režisors.

Lasiet arī: “Prāta vētra” publiski pauž nosodījumu Kremlim un atceļ koncertus

youtube icon
Abonēt youtube