Foto: Unplash.com

Jau vairākas nedēļas Latvijā novērojams Covid-19 gadījumu samazinājums, arī pagājušajā nedēļā (14.-20.03) jaunatklāto Covid-19 gadījumu skaits samazinājās par 29,6%. Pēdējās septiņās dienās nedaudz samazinājies stacionēto pacientu skaits, t.i., par 15%, vidēji dienā slimnīcās nonāca 115 cilvēki (iepriekš 138), ar datiem iepazīstina Slimību profilakses un kontroles centrs.

Pagājušajā nedēļā vidēji dienā tika veikti 9 624 testi, savukārt vidēji dienā atklāti 5 100 jauni gadījumi. Covid-19 infekcijas reproduktivitātes koeficients (R) aizvadītājā nedēļā turpināja samazināties – 0,77 (nedēļu iepriekš 0,84), tas liecina par infekcijas slimības samazināšanos sabiedrībā.

Saslimstības samazinājums ar Covid-19 vērojams visās vecuma grupās, kā arī gandrīz visos Latvijas reģionos, tikai Latgales reģionā saglabājas saslimstības palielinājums.

Pagājušajā nedēļā cilvēkiem, kuri bija saņēmuši balstvakcināciju, saslimstība ar Covid-19 bija konstatēta 1,2 reizes retāk (salīdzinājums infekcijas izplatības intensitātei uz 100 000 iedzīvotāju) nekā nevakcinētajiem cilvēkiem.

Lasiet arī: Noskaidrots, ka lielākajai daļai pēc izslimošanas ar kovidu radušās veselības komplikācijas

Atgādinām, ka vakcinēto un balstvakcinēto cilvēku vidū saslimšana visbiežāk norit vieglākā formā un ar retāku stacionēšanas nepieciešamību, tāpēc vakcinēto un saslimušo cilvēku īpatsvara rādītājs vienmēr jāvērtē kontekstā ar vakcinācijas novērsto Covid-19 gadījumu skaitu sabiedrībā kopumā.

youtube icon
Abonēt youtube