Foto: Unplash.com

Lai palīdzētu cilvēkiem no Ukrainas vieglāk iegūt apģērbu, apavus, mēbeles, sadzīves tehniku, bērnu preces un citas lietas, kas nepieciešamas iedzīves veidošanai Latvijā, un tiem, kuri vēlas šīs lietas ziedot, kustība “Gribu palīdzēt bēgļiem” kopā ar labdarības organizācijām ir izveidojusi karti www.palidzibaskarte.lv.

Šobrīd Labdarības organizāciju kartē pieejama informācija par vairāk nekā 65 vietām visā Latvijā, kur pieejama dažāda veida palīdzība. Katrai palīdzības saņemšanas vietai norādīta tās atrašanās vieta, kādas lietas tur var saņemt/ziedot, darba laiks, kontakti, informācija, vai nepieciešams iepriekš pieteikt savu apmeklējumu. Jau tuvākajā laikā karte būs pieejama ne tikai latviešu, bet arī ukraiņu, krievu un angļu valodās.

Kustība “Gribu palīdzēt bēgļiem” aicina informēt par organizācijām, kuras šajā kartē vēl nav, rakstot gribupalidzetbegliem@gmail.com. Lapu ir aicināts izmantot ikviens cilvēks Latvijā, kuram ir nepieciešama palīdzība vai kurš vēlas ziedot.

Karti izveidot palīdzēja Deliverty komanda, kas tapa TechChill #HackforUkraine hakatona laikā.

Aktuālajai informācijai par šo iniciatīvu un citu nepieciešamo atbalstu iespējams sekot līdzi www.palidziukrainai.lv, kā arī Facebook grupā: https://www.facebook.com/groups/www.gribupalidzetbegliem.lv. Sazināties ar kustību “Gribu palīdzēt bēgļiem” var, rakstot uz gribupalidzetbegliem@gmail.com.

youtube icon
Abonēt youtube