Foto iegūts no Zunda Towers Facebook

Z-Towers īpašnieki nolēmuši mainīt nosaukumu uz Zunda Towers, jo krievu armija šobrīd burtu “Z” izmanto kā propagandas simbolu, informē būves projekta īstenotāja Towers Construction Management komercdirektors Aigars Gerhards.

Viņš norāda: “Vēlējāmies uzsvērt savu atbalstu Ukrainai, kā arī norobežoties no Z simbolikas saistības ar projekta nosaukumu. Latīņu alfabētā ir 26 burti un, izvēloties projekta nosaukumā iekļaut “Z” kā vienu no tiem, vēlējāmies uzsvērt atrašanās vietu pie Zunda kanāla. Ļoti žēl, ka jau vairāk nekā desmit gadu Rīgā ļoti atpazīstams zīmols var tikt jebkādā veidā asociatīvi saistīts ar kara propagandas simbolu “Z” burta formā.”

Nosodot Krievijas agresiju un paužot atbalstu varonīgajai Ukrainas aizstāvju cīņai, no 25.februāra uz Zunda Towers jumta izgaismotas Ukrainas karoga krāsas – 123 metru un 117 metru augstumā.

Lasiet arī: Uzvaras parkā rīkos izstādi ar lielformāta fotogrāfijām par skaudro Ukrainas kara ikdienu

SPI Group dibinātājs Jurijs Šeflers stāsta: “Kā SPI Group dibinātājs, kurā bez Zunda Towers projekta ietilpst arī Amber Beverage Group un Stoli Group, es ražošanu pārcēlu uz Latviju, kad, nonākot konfliktā ar Putina režīmu, biju spiests pamest Krieviju. Es zinu patiesību par šo cilvēku un visus šos gadus esmu bezbailīgi un nepagurstoši cīnījies pret šī tirāna režīmu.”

Saistītās tēmas: Putina režīmsZunda Towers

youtube icon
Abonēt youtube