Foto: Publicitātes/ Autors: Ghetto Games
“No Ghetto uz Olimpisko zeltu” ir sāgas “No Ghetto uz Olimpiādi” otrā – noslēdzošā daļa, kurā skatītājiem ir ļauts ielūkoties 3×3 izlases garajā ceļā līdz zelta medaļai. Otrdien, 5.aprīlī, ForumCinema norisinājās filmas pirmizrāde, uz kuru tika aicināti gan paši 3×3 izlases puišu un viņu komandas biedri, ģimene, kā arī basketbola saimes cilvēki.

Kas notiek, kad prožektoru gaismas tiek izslēgtas un medaļa ir atradusi savu vietu plauktā? Jādzīvo tālāk un jāliek nākamais mērķis, bet vēl brīdi jāatskatās uz piedzīvoto. Stāsts par džekiem no Grīziņa, kuri izcīnīja olimpisko zelta medaļu, ir Latvijas Pelnrušķītes stāsts, kurā neizpaliek ļaunā pamāte un viņas darbi.

Lasiet arī: Vēsturisks mirklis. Latvijas 3×3 basketbola izlasei olimpiskais zelts Tokijas olimpisko spēļu finālā

Šajā filmā atspoguļots īsts stāsts par ceļu uz zelta medaļu, kas noteikti nebija rozēm kaisīts. Savienības liktie šķēršļi, piedāvātie līgumi un emocionālais spiediens bija tās lietas, kuras varēja pārlauzt puišu sapni, bet tas nenotika. Saliekot kopā pareizos cilvēkus, izveidojot ķīmiju savā starpā, 3×3 izlases kļuva nevis par komandu, bet par ģimeni, kurā viens par visiem un visi par vienu.

Filmas scenārija autors ir Edgars Gertners, kurš piedalījās arī pirmās filmas tapšanā, tāpēc nebija jautājumu par to, kurš būs noslēdzošās daļas radošais prāts.

Uz jautājumu, kāpēc skatītājiem būtu jāredz šī filma, Edgars atbild ar lielu pārliecību: “Šis ir mūsu laiku, mūsu laikmeta lielākais un dižākais panākums sportā, jo Olimpisko zeltu izcīnīja parasti džeki no Grīziņkalna. Ar “parasti” es gribu teikt nevis, ka viņi ir slikti vai vienkārši, bet viņi ir tādi paši cilvēki kā mēs visi, kuri ikdienā cīnās ar savām problēmām, vājībām, kārdinājumiem, taču viņi tiem spēja tikt pāri. Viņi spēja sasniegt savu sapni. Šie džeki tiešām iedvesmo mūs kā tautu visus kopā kļūt mērķtiecīgākiem, vairāk noticēt sev, saliedēties. Es domāju, ka tas ir stāsts, kas uzdzen patīkamu zosādu, tāpēc ir jānāk un jāskatās. Ir jābauda! Uzvaras ir jābauda!”

Par katru uzvaru ir jāpriecājas un jāsvin, jo tas vien nozīmē, ka mērķis ir izpildīts, un ieguldītais darbs ir atmaksājies. Filmas režisors Rolands Rekke, kā vienu no uzvaras atslēgām uzskata arī pareizā laika un vietas esamību.

Kā viņš pats saka, “Reizēm ir nepieciešams īstais laiks un vieta, bet tas veiksmīgais laiks un vieta nebūtu nekas bez smaga darba un kopējas iešanas uz mērķi kā komandai.”

Šis stāsts ir noslēdzies, olimpiskais zelts mūsu puišiem ir godam nopelnīts, kas būs tālāk? To rādīs laiks. Šobrīd 3×3 izlase jau gatavojas nākamajām Olimpiskajām spēlēm, un ceram, ka zelta četrinieku redzēsim arī Parīzē!

Filma pieejama no 6. aprīļa ForumCinema, bet jau no 12. aprīļa visā Latvijā! Biļetes jau pārdošanā!

Paldies arī filmas atbalstītājiem “Dzintars”!

Paldies filmas pirmizrādes atbalstītājiem mediju grupai EHR, ” Mārtiņa Beķereja”, “Merilld” ,”Rīgas Ziedi” un “ForumCinemas” 

youtube icon
Abonēt youtube