Foto: Unplash.com

Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas deputāti pirmdien, 11.aprīlī, konceptuāli atbalstīja projekta realizāciju, kas paredz vairāku infrastruktūras objektu – Gaisa tilta, Gustava Zemgala pārvada, Jorģa Zemitāna tilta, Vanšu tilta un Mūkusalas krastmalas atjaunošanu un pārbūvi galvaspilsētā.

Projektu īstenošanai pašvaldība plāno lūgt Ministru kabinetam piešķirt aizdevumu.

Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks satiksmes un attīstības jautājumos Vilnis Ķirsis norāda: “Ciešā sadarbībā ar Satiksmes un Finanšu ministrijām tiek gatavots informatīvais ziņojums Ministru kabinetā ar mērķi saņemt aizdevumu no valsts Rīgai un visai Latvijai kritiski nozīmīgu infrastruktūras objektu sakārtošanai. Rīgas stratēģiski svarīgajiem transporta infrastruktūras objektiem steidzami nepieciešams remonts.”

Turpinot viņš saka: “Šīs infrastruktūras sakārtošana svarīga ne tikai rīdziniekiem, bet visiem Latvijas iedzīvotajiem. Lai šos objektus sakārtotu, nepieciešami 142 miljoni eiro. Šodienas komitejas lēmums ir apliecinājums domes gatavībai īstenot šos projektus un nepieciešams solis, lai tālāk virzītos uz Ministru kabineta lēmumu par aizdevuma saņemšanu.”

Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētājs Olafs Pulks uzskata, ka šādu projektu īstenošana palīdzēs atrisināt vairākas pilsētas satiksmes organizācijas problēmas. “Šo satiksmes objektu infrastruktūra tiks veidota tā, lai tā būtu ērta ne vien autobraucējiem, bet arī gājējiem, velosatiksmes dalībniekiem un sabiedriskā transporta lietotājiem. Piemēram, Jorģa Zemitāna tilta pārbūve paredz, ka šī satiksmes infrastruktūras objekta atjaunošana palīdzēs autotransporta plūsmas novirzīšanā no pilsētas centra uz mazāk apdzīvotiem rajoniem, tādējādi samazinot sastrēgumus, trokšņu līmeņa pārsniegumu pilsētas centrā, kā arī radīs priekšnoteikumus ceļu satiksmes negadījumu samazināšanai.”

Lai nepārslogotu pārējo satiksmes infrastruktūru galvaspilsētā, darbu īstenošana piecos lielajos infrastruktūras objektos notiks secīgi laika posmā no 2022.līdz 2026.gadam.

Lēmums par aizdevuma pieprasīšanu vēl tiks izskatīts Finanšu un administratīvo lietu komitejā, pēc tam to apstiprinot Rīgas domes sēdē.

youtube icon
Abonēt youtube