Foto: Flickr/Autors: Martin Mačanga

Prokremliskās partijas Latvijas Krievu savienība (LKS) biedri draud ar karu, ja tiks aizskarts Uzvaras piemineklis, vēsta Neatkarīgā Rīta Avīze (NRA).

“Mēģinājums pārvietot pieminekli kaut par milimetru būs līdzvērtīgs kara pieteikumam, kurā mēs gūstekņus neņemsim.” Šīs paziņojuma autors ir LKS padomes loceklis Jevgēņijs Osipovs. Citi locekļi un domubiedri aktīvi dalās ar šo tekstu sociālajos tīklos, kas oriģinālā publiskots 2013.gadā, taču tagad atkal tiek celts gaismā, vēsta ziņu portāls.

To sociālajos tīklos publiskojis pats Osipovs, viņa sieva, partijas un domu biedri, Krievijas agresijas slēptie un neslēptie atbalstītāji.

NRA arī informē, ka VDD politiskajai partijai ir izteicis brīdinājumu saskaņā ar Valsts drošības iestāžu likuma 19.panta pirmās daļas 12.punktu.

“Minētais punkts paredz VDD tiesības kā fiziskām, tā juridiskām personām, tajā skaitā politiskajām partijām, izteikt brīdinājumu par nepieļaujamību izdarīt likumpārkāpumus, kas ir vērsti pret valsts drošību vai var tai kaitēt. Atšķirībā no Politisko partiju likuma, Valsts drošības iestāžu likums neparedz nepieciešamību noteikt termiņu brīdinājuma ievērošanai. Ja partija pēc brīdinājuma saņemšanas veiks nelikumīgas darbības, VDD pret to izmantos likumā noteiktos instrumentus.”

Vienlaikus partija Latvijas Krievu savienība sociālajā tīklā Facebook paziņoja, ka  šogad uzsākta ziedojumu vākšanu, lai veiktu pilnu tehnisko apskati un restaurētu Uzvaras pieminekli.

youtube icon
Abonēt youtube