Ivara Zviedra filma Dokumentālits. Publicitātes foto

Partijai Konservatīvie izlēmis pievienoties sabiedrībā pazīstamais dokumentālists Ivars Zviedris, kurš Konservatīvo sarakstā startēs rudenī gaidāmajās Saeimas vēlēšanās, informē partijas valdes priekšsēdētājs Jānis Bordāns.

“Es zinu, ka pašlaik Latvijā ir izveidojusies milzīga plaisa starp politiķiem un Latvijas pilsoņiem, kuri politisko aktivitāti bieži vien izrāda tikai reizi četros gados. Daudzi cilvēki Latvijas reģionos bieži vien pat nezina, kas ir mūsu valsts vadītāji. Tā tas nevar turpināties, īpaši jau šajā ģeopolitiskajā situācija, kad mēs nedrīkstam atstumt nevienu, vai tas būtu profesors, vai gatera strādnieks un ogu lasītājs,” norāda Zviedris.

Viņš piebilst: “Man ir simpātiski Konservatīvie, galvenokārt tāpēc, ka viņi necenšas liekuļot un par problēmām nebaidās runāt tieši. Svarīgi, ka ne tikai runā, bet arī dara un risina tādas problēmas, kas iepriekšējo 20 gadu laikā tikušas aizmirstas. Latviskā identitāte nāk no laukiem. Es nāku no mazpilsētas Rūjienas un sirdī esmu laucinieks. Tāpēc ar sirdi un dvēseli centīšos risināt Latvijas reģionu problēmas.”

Par sevišķiem nopelniem Latvijas valsts labā 2021.gadā Ivars Zviedris iecelts par Triju Zvaigžņu ordeņa virsnieku.

2020.gadā par ieguldījumu Latvijas dokumentālā kino veidošanā un Rūjienas vārda popularizēšanā Latvijā un pasaulē Zviedrim piešķirts Rūjienas novada goda pilsoņa statuss.

Ivars Zviedris saņēmis vairākas Nacionālās radio un televīzijas padomes balvas par sasniegumiem raidījumu veidošanā. Ieguvis Nacionālo kino balvu Lielais Kristaps par pilnmetrāžas dokumentālo filmu režisors Bēgums (2009) Dokumentālists (kopā ar Inesi Kļavu, 2012).

Filma Dokumentālists piedalījusies vairākos festivālos, saņēmusi speciālbalvu un studentu žūrijas balvu festivālā Kijevā (2013) un galveno balvu festivālā Jaunkaledonijā (2013). 2020.gadā kopā ar Haraldu Ozolu ieguva Lielo Kristapu par filmu Valkātājs. Filma Valkātājs ieguva galveno balvu kategorijā Between the Seas/ Starp jūrām.2021. Zviedris saņēma Nacionālo kino balvu Lielais Kristaps par labāko režiju filmai Uz neredzīti Brasa.

youtube icon
Abonēt youtube