Foto: Unsplash

Latvijas hokeja vārtsargs Jānis Kalniņš, kurš pārstāvējis arī Latvijas izlasi, sarunā ar Latvijas Radio norāda, ka viņa pievienošanās Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubam Habarovskas Amur vērtējama ļoti vienkārši, vēsta lsm.

“Pavisam vienkārši viss ir. Piedāvāja labu variantu, karjera vairs nav gara, ir jāņem tas, ko piedāvā,” sarunā ar Latvijas Radio atzina vārtsargs. Viņš gan pauda, ka tas, kas šobrīd notiek Ukrainā, nav pareizi. “Bet es personīgi neko tur nevaru ietekmēt,” norādīja Kalniņš, paužot, ka viņam ir jādomā par sevi.

Savu pārmetumu tiesu no vārtsarga saņēma arī žurnālisti: “Arī jūs, žurnālisti, man zvanāt, rakstāt, intervijas, viss kaut ko, klikšķīšus vācat. Jūs jau arī uz to pelnāt. Uz to pašu Krievijas KHL jūs arī pelnāt.”

Otrdien, 5.jūlijā, Amur paziņoja, ka noslēgts līgums ar Kalniņu. Pievienošanās agresorvalsts klubam būtībā nozīmē Kalniņa atvadas no nacionālās izlases, kā to nosaka šobrīd spēkā esošā likumdošana.

Zīmīgi, ka Amur mājaslapā Kalniņš bija norādīts kā Krievijas pilsonis, bet vēlāk gan šī kļūda izlabota.

Latvijas Hokeja federācijas (LHF) ģenerālsekretārs Roberts Pļāvējs Latvijas Radio norādīja, ka ir runājis ar Jāni un spēlētājs ir informēts, ka LHF nevarēs apstiprināt transfēru. Pagaidām gan transfēra pieprasījums no Amur nav saņemts. Visas puses apzinās problēmas un izaicinājumus.

Lasiet arī: Indrašis paziņo, ka Spartak melo par viņa pievienošanos šai komandai

Jau ziņots, ka iepriekš līdzīgā situācijā nonāca viens cits latviešu hokejists –  Miks Indrašis. Pēc tam, kad parādījās informācija par Indraša līgumu ar Spartak, Latvijas Hokeja federācija paziņoja, ka neizsniegs transfēru un lieta varētu nonākt IIHF disciplinārajā komitejā. Savukārt KHL norādīja, ka līgums ticis reģistrēts Centrālajā informācijas birojā, bet pārejas dokumentus kārto Krievijas Hokeja federācija, ne pati KHL.

Vēlāk gan sociālajā vietnē Instagram hokejists Indrašis paziņoja, ka Krievijas hokeja komandas Spartak publiskotā informācija par viņa pievienošanos šim klubam nav patiesa, viņa rokās nav spēkā esoša līguma ar šo klubu.

Savukārt bokseris Mairis Briedis joprojām nav paudis skaidru nostāju, tik sakot, ka ir «pret karu, bet nenostājas nevienā pusē».

Šīs nostājas dēļ TV3 atteicās pārraidīt pēdējās Brieža cīņas no Austrālijas.

youtube icon
Abonēt youtube