Foto: Ekrānšāviņš

ASV dzīvojošais latviešu režisors, scenārists, producents, kursu lektors un rakstnieks Miks Ozoliņš laidis klajā e-grāmatu 1001 guru.

Grāmata ir veltīta tam, lai noskaidrotu, ko nozīmē mīlēt par daudz, kāpēc sievietes tā dara, kur viņas to iemācījušās un kā mainīt savu mīlestību. Miks Ozoliņš pilnīgi atklāti analizē savā notikumiem bagātajā dzīvē pieredzēto, lai sievietēm palīdzētu saprast vīriešus un vīriešiem – sievietes. “1001 guru” tiek aprakstītas gan romantiskās attiecības un vienas nakts sakari, gan attiecības ar vecākiem un draugiem, attiecību pacēlumi un kritumi, kā arī tiem sekojošie jaunie pacēlumi. Autors atklāj sevi gan dzīves visproblemātiskākajās situācijās, gan spējā pārvarēt grūtības un virzīties uz priekšu un augšu ne vien ārišķīgi vīrišķīgi, bet arī garīgi dziļi.

Svarīgākais, ka, lasot grāmatu, ir apjaušams, kā mainās autora uztvere un attieksme par dzīvi un attiecībām, sirdī ienāk jaunas un līdz šim neatklātas un nepazinātas vērtības, par kurām iepriekš autoram nebija ne jausmas.

Daudzas lietas, kas kādreiz likās izcilas, tiek izmestas atmiņu krātuvē, kā mazsvarīgas dzīves epizodes.

Miks Ozoliņš atklāj: “Grāmata ir par patiesākajiem un labākajiem dzīves skolotājiem. Uzskatu, ka jebkurš cilvēks, kurš atstāj dzīvē kādu nozīmīgu emociju buķeti vai notikumu virkni neatkarīgi no pazīšanās ilguma, ir kā skolotājs. Bērni vecākiem un vecāki bērniem, vīri sievām un otrādi. Tas ir attiecināms arī uz “neizdevušos” romantisko attiecību dalībniekiem, tas attiecas uz visu, no kā varam mācīties, augt un gūt pieredzi. Ir ļoti grūti, ka kāds no cilvēkiem, ar ko saikne bijusi īpaši spēcīga, aiziet no tavas dzīves, pārtraucot attiecības vai aizejot aizsaulē, taču tad, kad katrs spēj izrauties no smago emociju apātijas un paraudzīties uz šīm “nokalpojušajām” vai “sevi un otru piepildījušajām” attiecībām no malas, ir iespējams saprast, kāda mācība no konkrētā cilvēka ienākšanas dzīvē ir gūta. Esmu tik tiešām pateicīgs visiem dzīvē sastaptajiem cilvēkiem un izdzīvotajiem notikumiem, kas mani veidojuši par to, kas es esmu. Vēlos ar to dalīties, jo es būšu priecīgs, ka katra lasītāja, lasītājs paņems no grāmatas kādu atziņu, kuru izmantos tālākajā dzīves ceļā.”

Grāmatas saturs ir visnotaļ provokatīvs, jo grāmatā minēti nemainīti konkrētu cilvēku vārdi un daudzi dzīvē bijuši un esoši notikumi. Tajos piedalās vairākas grāmatā minētās Mika vētrainās dzīves un uzdzīves partneres.

Tā ir milzīga pateicība visiem sastaptajiem cilvēkiem neatkarīgi no savstarpējā naida, iekāres vai mīlestības. Mūsdienās daudzi meklē skolotājus atšķirīgās reliģijās un dažādās valstīs, bet saskatīt guru savā blakus esošajā mīļotajā cilvēkā vai notikumā var ne katrs.

E-grāmata, kuras iznākšana bija paredzēta jau pērn, beidzot nonāk pie lasītājiem un nu jau arī multimediālā veidolā. Grāmatas elektroniskā versija būs nopērkama trīs valodās – no 7.jūlija latviešu, no 7.augusta krievu un no 7.septembra angļu valodās, jo autors ir atvērts visai pasaulei un zināms dažādās valodās runājošai auditorijai. Drukātā formā latviešu un krievu valodas versijas būs pieejamas no 7.augusta. Grāmatas elektronisko versiju var iegādāties interneta vietnē 1001guru.com.

8.augustā plānota autora viesošanās Latvijā un grāmatas “1001 guru” atklāšanas svētki Rīgā.

Saistītās tēmas: 1001 guruMiks Ozoliņš

youtube icon
Abonēt youtube