Foto: Pixabay

Nedēļas nogalē un jaunas darba nedēļas sākumā lielākoties būs novērojams mainīgs mākoņu daudzums, kas daudzviet palaikam atnesīs lietu, vietām arī ir gaidāma pērkona negaisa veidošanās. Visas nedēļas garumā gaisa temperatūra naktī  galvenokārt saglabāsies +10…+16 grādu robežās, bet dienā ap +20 grādiem pēc Celsija.

Piektdien, 8.jūlijā, mākoņu daudzums debesīs būs mainīgs. Gan naktī, gan dienā lokāli ir gaidāms lietus, kas galvenokārt būs novērojams rietumu daļā, kur arī iespējams veidosies pērkona negaiss, vietām atnesot stipras lietusgāzes. Pūtīs lēns līdz mērens dienvidu puses vējš. Naktī minimālā gaisa temperatūra būs +10…+17 grādi, siltākam gaisam saglabājoties piekrastes rajonos. Dienā gaiss iesils līdz +18…+22 grādiem.

Sestdien, 9.jūlijā, mākoņu daudzums debesīs turpinās būt mainīgs, tāpēc palaikam ir gaidāms lietus, kā arī vietām iespējams veidosies pērkona negaiss.

Naktī un no rīta lokāli būs novērojama migla. Dominēs lēns vējš, kas dienā piekrastes rajonos būs nedaudz stiprāks un pūtīs no dienvidrietumiem, rietumiem. Naktī gaiss atdzisīs līdz +10…+17 grādiem, termometra stabiņam viszemāk noslīdot vietām Kurzemē, savukārt dienā maksimālā gaisa temperatūra būs +19…+22 grādi.

Kamēr naktī uz svētdienu valsts austrumu daļā ir gaidāms lielākoties mākoņains laiks, kur arī gaidāms īslaicīgs lietus, tikmēr rietumu daļā mākoņi nebūs novērojami. Savukārt dienā mākoņu daudzums atkal būs mainīgs un daudzviet gaidāms īslaicīgs lietus. Dominēs lēns vējš. Naktī gaiss atdzisīs  līdz +10…+15 grādiem, bet dienā iesils līdz +18…+22 grādiem.

Lasiet arī: Jūnija beigās Latvijā pārspēti 48 maksimālās gaisa temperatūras rekordi

Pirmdien mākoņi debesīs būs mainīgi, bet otrdien mākoņu daudzums pakāpeniski palielināsies. Ņemot vērā, ka jaunnedēļ Latvijai pietuvosies ciklons no dienvidiem ar centru virs Baltkrievijas, daudzviet ir gaidāms lietus, visvairāk nokrišņi būs novērojami austrumu rajonos. Vējš būs lēns līdz mērens un dominēs no ziemeļu puses.

Sestdien naktī gaiss atdzisīs līdz +11…+16 grādiem, nakts uz otrdienu būs nedaudz siltāka. Dienā termometra stabiņš pacelsies līdz +19…+23 grādu atzīmei.

Pēc šī brīža prognozes, arī nedēļas otrajā pusē, ciklona ietekmes dēļ, daudzviet turpinās līt. Vējš saglabāsies lēns līdz mērens, bet iegriezīsies no rietumu puses. Gan naktī, gan dienā gaisa temperatūras saglabāsies līdzīgi kā visas nedēļas garumā, vienīgi trešdien dienā iespējams dažviet termometra stabiņš pakāpsies līdz +26 grādu atzīmes.

youtube icon
Abonēt youtube