Foto: Flickr

Rudenī gaidāmajās 14.Saeimas vēlēšanās Nacionālās apvienības (NA) Ministru prezidenta amata kandidāts būs Siguldas novada domes priekšsēdētājs Uģis Mitrevics, kurš arī būs vēlēšanu saraksta līderis Vidzemē.

Rīgas vēlēšanu apgabala līdere būs Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece, bet Zemgales saraksta priekšgalā būs Saeimas deputāts Edvīns Šnore. Kurzemē saraksta līdere būs ekonomikas ministre Ilze Indriksone, savukārt Latgalē – Saeimas deputāts Edmunds Teirumnieks.

Kopumā no Nacionālās apvienības vēlēšanās startēs 115 kandidāti, kas ir maksimāli pieļaujamais skaits.

Par premjera amata kandidātu partijas valde izvirzījusi Uģi Mitrevicu, Siguldas novada domes priekšsēdētāju, kam iedzīvotāji ilgstoši dāvājuši ļoti lielu uzticību. Sigulda ir viena no iekārojamākajām dzīvesvietām Latvijā, vienīgā pilsēta, kur iedzīvotāju skaits ilgstoši pieaudzis, nevis mazinājies. Siguldas novadā netrūkst labu piemēru, ko savā ikdienā labprāt baudītu visa Latvijas sabiedrība, norāda apvienībā.

Lasiet arī: Pēc ilgāka pārtraukuma Siguldā varēs izlekt ar gumiju pa pliko

14.Saeimas vēlēšanām Nacionālā apvienība izraudzījusies moto “Vienā valodā”. No vienas puses tas iezīmē latviešu valodu kā mūsu identitātes pamatu. No otras – mudina runāt vienā valodā – kā politiķiem ar tautu, tā arī visai sabiedrībai vienam ar otru, lai mēs viens otru sadzirdētu, saprastu, sadarbotos un būtu vienoti.

 

youtube icon
Abonēt youtube