Foto: Latvijas armija/Flickr

Valdība ceturtdienas, 28.jūlija, rītā atbalstījusi Aizsardzības ministrijas piedāvājumu sniegt papildus militāro atbalstu Ukrainai, tā vietnē “Twitter” paziņojis Latvijas aizsardzības ministrs Artis Pabriks.

Ceturtdien, 28.jūlijā, plkst 09.00 no rīta Ministru kabinetā norisinājās slepena valdības ārkārtas sēde, par ko Aizsardzības ministrija iepriekš komentārus nav sniegusi.

Lasiet arī: Īrijas latviete saorganizē divu miljonu vērtu ziedojumu ukraiņiem

Kā ziņots, Latvija kopumā ir sniegusi militāro atbalstu Ukrainai vairāk nekā 200 miljonu eiro vērtībā, šādi nodrošinot ieročus un individuālo ekipējumu, bezpilota lidaparātus, sausās pārtikas uzturdevas, munīciju, prettanku ieročus un pretgaisa raķetes Stinger.

Tāpat Latvija bija viena no pirmajām donorvalstīm, kas piedalījās Pasaules Bankas aizdevuma Ukrainai līdzfinansēšanā, sniedzot granta iemaksu piecu miljonu EUR apmērā Pasaules Bankas trasta fondā. Šis finansējums ir nonācis Ukrainā. Papildus Latvija ir sniegusi arī finanšu palīdzību ar valsts galvojumu 10 miljonu EUR apmērā Ukrainas sociālās un nodarbinātības jomu atbalstam.

Saistītās tēmas: armijabēgļiKarškrievijakrievu armijaKrimaPutinsUkrainaukraiņiuzbrukums

youtube icon
Abonēt youtube