Foto: The Pursuit Room/Flickr

Krievu armija cenšas nostiprināt pozīcijas okupētajās teritorijās Ukrainas dienvidos, kā arī palielina aktivitāti attiecīgajos virzienos, svētdienas, 31.jūlija, videouzrunā paziņojis Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis.

Daļa krievu armijas, pēc prezidenta teiktā, no armijas pozīcijām austrumos tiek pārcelta uz dienvidiem – uz Hersonas un Zaporožjes apgabaliem, taču šie manevri Krievijai nepalīdzēšot.

Zelenskis uzskata, ka stratēģiski Krievijai nav iespēju uzvarēt šajā karā. «Mums ir jāturas, lai arī taktiskajos līmeņos valsts – teroriste justu savu zaudējumu. Jāturas dienvidos, austrumos un visur. Ir jāturas aizsardzībā, dimplomātijā un politikā. Jāturpina saglabāt mūsu vienotība, ne tikai līdz uzvarai, bet arī pēc tās, lai kvalitatīvi atjaunotu visu okupantu sagrauto. Ticu, ka mēs to visu paveiksim,» uzsvēris valsts vadītājs, piebilstot, ka Ukraina un tās cilvēki, kā arī iespējas ir daudz stiprākas par jebkurām krievu raķetēm.

Iepriekš izskanējis, ka Krievijas armija daļu savu vienību pārvieto no Doņeckas apgabala uz Ukrainas dienvidiem.

Tāpat ziņots, ka naktī uz pirmdienu, 1.augustu, jauni Krievijas raķešu uzbrukumi notikuši visā Ukrainas teritorijā. Jāpiebilst, ka nesen Zelenskis izplatījis aicinājumu civiliedzīvotājiem evakuēties no Donbasa – šajā teritorijā atrodas vēl simtiem tūkstošu iedzīvotāju, tostarp varāki desmiti tūkstošu bērnu.

Lasiet arī: Īrijas latviete saorganizē divu miljonu vērtu ziedojumu ukraiņiem

Saistītās tēmas: armijabēgļiKarškrievijakrievu armijaKrimaPutinsUkrainaukraiņiuzbrukums

youtube icon
Abonēt youtube