Foto izgūts no Instagram @tmzevangelijs

Filmas Kriminālās ekselences fonds radošā komanda ir ķērusies klāt savai nākamajai filmai – Tumšzilais Evaņģēlijs.

“Arī jauno “kinolenti” veidojam bez valsts atbalsta, un arī šīs filmas tapšanā ir iesaistīti neprofesionāli aktieri, kuri pēc filmas pirmizrādes, iespējams, kļūs par populāriem šovmeņiem vai politiķiem. Par ko būs filma? Par ko, par ko… par mīlestību, lūk, par ko! Gribētos, vai ne? Bet ne gluži… Šis nebūs arī nekāds KEF-2,” norāda filmas veidotāji.

“Jaunais kriminālpolicijas izmeklētājs Romāns Skulte sāk strādāt mentenē Rīgā 90to gadu vidū. Skulte ir pilns entuziasma un kāres mainīt pasauli, attīrot to no noziedzības, korupcijas un visiem pārējiem sūdiem, kas viņam derdzas.

Kas notiek ar tādu zaļu operu, kurš ar naivu ideālismu lec iekšā īstajā pasaulē? Pa muti dabon – vot, kas notiek! Ātri vien viņš saprot, ka ar ideālismu tālu netiks, un, lai cīnītos gan ar kriminālo pasauli, gan ar paša iecirkni, kuru, kā Skulte redz, ne vienmēr interesē godīgu pilsoņu drošība, viņam nāksies pārkāpt šādus tādus noteikumus un principus. Protams – tas viss cēlu mērķu vārdā! Un kā viedi vēsta mūsu tautas ticējums: “Ar labiem nodomiem ceļš uz elli bruģēts…” vai arī, citējot kādā pašmāju filmas plakātā redzēto, “Jau sākumā bija skaidrs, ka būs sūdi!”” stāsta filmas autori.

“Komanda ir pieradusi strādāt ekonomiskā režīmā, kad daļa aktieru nāk strādāt bez atalgojuma, kā arī mums ir daudz atbalstītāju, kas palīdz ar materiāliem un vēl vairāk tādu, kas palīdz ar sitienu uz pleca, bet viens ir skaidrs – bez piķa mums neiztikt. Tādēļ ir pienācis brīdis, kad aicinām kinomīļus atvērt savus maciņus un piedalīties filmas “Tumšzilais Evaņģēlijs” tapšanā, atbalstot tās kolektīvā ieguldījuma jeb crowdfunding kampaņu. Ar tās palīdzību plānojam savākt kādu daļu filmas budžeta un iesaistīt potenciālos skatītājus filmas tapšanas procesā, pretīm piedāvājot dažādus vairāk vai mazāk noderīgus štruntus, sākot ar galveno, kas nepieciešams daudziem pašmāju kino cienītājiem – Grēksūdze,” teikts filmas veidotāju izplatītajā paziņojumā.

Kampaņa norisināsies līdz 15.septembrim un organizatoru plāns ir ne tikai veiksmīgi realizēt visus jau pasūtītos plakātus, T-kreklus, šķiltavas un blašķes, bet arī nodrošināt daļu no nākamajam filmēšanas posmam nepieciešamā budžeta.

Lasiet arī: Pazīstami cilvēki iesaistās asā vārdu apmaiņā par Vairas Vīķes – Freibergas filmu

Saistītās tēmas: filmaKriminālās ekselences fonds

youtube icon
Abonēt youtube