Foto: Pexels

Lai nodrošinātu krievu armiju ar karavīriem, vervēšana sākusies Krievijas cietumos, atsaucoties uz CNN, vēsta Postimees.

Desmitos cietumu visā Krievijā ieslodzītajiem izteikti aicinājumi pievienoties krievu armijai. Uzrunāti simtiem cietumnieku – no narkomāniem līdz pat slepkavām.

“Tiek vervēti slepkavas, taču ne izvarotāji, pedofīli, ekstrēmisti vai teroristi. Pēc pusgada dienestā tiek piedāvāta amnestija, turklāt tiek solīti 100 000 vai pat 200 000 rubļu mēnesī,” CNN norādījis kāds avots, piebilstot, ka visiem savervētajiem tiek solītas divu nedēļu apmācības Rostovas apgabalā, tāpēc iepriekšēja karošanas pieredze nav nepieciešama.

Kādā no cietumiem armijai pieteikušies vairāk nekā 400 ieslodzīto.

Cilvēktiesību aizstāvis, Gulagu.net vadītājs Vladimirs Osečkins norāda, ka šādā veidā krievu armijai plānots piesaistīt vairākus tūkstošus karotāju. Viņš stāsta, ka ieslodzīto ģimenēm viņu nāves gadījumā paredzēts izmaksāt piecus miljonus rubļu (76 000 eiro), taču pabalstus radinieki varētu arī nesaņemt.  “Nav nekādu garantiju, nav reālu līgumu, kas ir nelikumīgi,” piebilst Osečkins.

Lasiet arī: Medvedevs Zelenski salīdzina ar Hitleru

Saistītās tēmas: armijabēgļiKarškrievijakrievu armijaKrimaPutinsUkrainaukraiņiuzbrukums

youtube icon
Abonēt youtube