Foto: Baykar/Flickr

Turpinoties Krievijas agresijai Ukrainā, Latvijas iedzīvotāji, ar Aizsardzības ministrijas un Ziedot.lv atbalstu, nolēmuši ziedot “Latvijas bairaktaram”, kuru plāno iegādāties no Turcijas, lai dāvinātu Ukrainai.

“Bayraktar TB2” (no turku valodas “karognesējs”) ir Turcijā ražots, attālināti vadāms bezpilota kaujas lidaparāts/drons. Latvija nav pirmā valsts, kuras iedzīvotāji nolēmuši paust savu atbalstu Ukrainai, vācot ziedojumus šim kaujas lidaparātam. Līdzīgas akcijas jau notikušas, piemēram, Polijā, Lietuvā, Norvēģijā un Kanādā.

“Ar ziedojumu “Latvijas bairaktaram” ir iespēja arī mums parādīt savu atbalstu Ukrainai šajā nežēlīgajā karā, kā arī, ar ukraiņu rokām, nodot sveicienus krievu okupantiem!” tā par akciju vēsta viens no tās iniciatoriem Ralfs Eilands.

Viņa ukraiņu draugs Volodimirs Birjukovs, kurš arī ir ir projekta vēstnesis, piebilst: “Esmu bezgala pateicīgs par visu, ko Latvija jau ir darījusi Ukrainas labā! Mēs to redzam un no sirds novērtējam. Arī šis atbalsts manai tautai ir ļoti nepieciešams. Krievu okupantiem un Vladimiram Putinam nekas neizdosies, jo spēcīgā Ukrainas armija jau ir pierādījusi, ka spēj aizstāvēt ne tikai Ukrainu, bet arī visu civilizēto, demokrātisko un, pats galvenais, brīvo pasauli!”

Kopumā “Latvijas bairaktaram” ir jāsavāc 5 000 000 eiro. Lai ziedotu “Latvijas bairaktaram”,  spied šeit vai arī veic naudas pārskaitījumu uz kādu no konta numuriem un norādi “Latvijas bairaktaram”, kā maksājuma mērķi. Vēl vari zvanīt uz ziedojuma tālruni 90006561 (maksa par zvanu 4,27 EUR).

Lasiet arī: Somijā krievu tūristiem liek klausīties ukraiņu himnu

Saistītās tēmas: armijabēgļiKarškrievijakrievu armijaKrimaPutinsUkrainaukraiņiuzbrukums

youtube icon
Abonēt youtube