Foto: Jo/Flickr

Krievu okupanti piektdien, 19.augustā, var sarīkot provokāciju Zaporožjes atomelektrostacijā. Turklāt pastāv draudi, ka tiks sarīkots reāls terorakts objektā, atsaucoties uz Ukrainas Aizsardzības ministrijas Galvenās izlūkošanas pārvaldes ziņoto, vēsta medijs Liga.

Iekarotāji paziņojuši, ka 19.augusts AES ir “negaidīta brīvdiena”, kas nozīmē, ka šajā dienā AES jāatrodas tikai operatīvajam personālam. Visiem pārējiem darbiniekiem ieeja objektā būs slēgta.

Tāpat izlūkiem kļuvis zināms, ka Krievijas kodoluzņēmuma Rosatom pārstāvji, kuri pēdējā laikā pastāvīgi uzturējās stacijā, lielā steigā ir pametuši objekta teritoriju.

Tikmēr Krievija paziņojusi, ka Ukraina gatavojas veikt teroraktu, lai apvainotu krievus tehnogēnās katastrofas izraisīšanā.

“Mūsu rīcībā esošā informācija liecina, ka okupanti pēc masīvas AES apšaudes var pacelt likmes un sarīkot reālu teroraktu Eiropā lielākajā kodolobjektā,” brīdina izlūki.

Lasiet arī: Zelenskis: Ja cilvēkus brīdinātu par iebrukumu, mēs noturētos trīs dienas

Nākamnedēļ Ukrainā gaidāmi vairāki valsts svētki, un eksperti jau iepriekš izteikuši brīdinājumus, ka Krievija ap šo laiku varētu palielināt uzbrukumus un apšaudes pret karā ierauto valsti.

youtube icon
Abonēt youtube