Foto: Dima Kavko/ Flickr

Bijušais Krievijas prezidents Dmitrijs Medvedevs regulāri nāk klajā ar izteikti naidīgiem komentāriem un apvainojumiem, piemēram, ukraiņus saucot par atsaldeņiem, bet viņu prezidentu Volodimiru Zelenski pielīdzinot Ādolfam Hitleram. Vienā no viņa pēdējiem ierakstiem apvainojumi birst arī pār baltiešiem un poļiem.

Medvedevu satracinājuši politiķu lēmumi pārtraukt izsniegt vīzas Krievijas iedzīvotājiem, ko viņš komentējis savā Telegram kanālā: “Eiropas valstu valdības, jo īpaši ar nabadzīgajiem baltiešiem, bezkaunīgajiem poļiem un uz NATO skrienošajiem somiem priekšgalā, sacenšas, kurš visnaidīgāk izstāstīs par savu vēlmi saraut jebkāda veida attiecības ar Krieviju. Burtiski: krievus ienīstam un nekur negribam laist. Vīzas atcelt. Grāmatas aizmirst. Gleznas vairs neredzēt. Mūziku vairs nedzirdēt. Gāzi un naftu neņemsim. Kaut gan nē…  ar pēdējo sarežģītāk tuvojošās ziemas gaidās.”

“Smadzenes viņiem [eiropiešiem], protams, piedirsa pamatīgi. Taču ir fekāliju uzkrāšanās robeža propagandas fanu caurulē,” raksta Medvedevs, piebilstot, ka sabiedrība sāk aizrīties cinisko melu gūzmā, kas gāžas pār nogurušo eiropiešu galvām. “

Kad, gluži kā pēc Orvela, radiatoros ir aukstums – tas ir Eiropas solidaritātes siltums, bet cenu pieaugums pārtikas veikalos – minimāla maksa par eiropiešu demokrātijas saglabāšanu, kas var aiziet bojā no asfiksijas krievu lāča apskāvienos.”

Medvedevs gribētu, lai Eiropas iedzīvotāji nevis klusi izsaka savu neapmierinātību ar valstu vadītāju rīcību, bet rīkojas drosmīgāk un runā tiešāk, piemēram, saucot politiķus pie atbildības un sodot par viņu muļķību.

Lasiet arī: VIDEO: «Pie Putina ieradies Kobzons» – gruzīnu mākslinieka darbi iekaro pasauli

Jāatgādina, ka iepriekš krievu politiķis Zelenski salīdzinājis ar Hitleru: “Galvenais ukraiņu klauns piedāvājis “saukt pie atbildības visus Krievijas iedzīvotājus”. Pēdējo reizi šādas idejas attiecībā uz veselu tautu mēģinājis realizēt Ādolfs Hitlers,”

Medvedevs ļoti bieži izsaka dažādus skaļus un apsūdzošus paziņojumus. Tā, piemēram, nesen viņš uz NATO ģenerālsekretāra Jensa Stoltenberga teikto, ka “konflikts Ukrainā radījis bīstamāko situāciju Eiropā kopš Otrā pasaules kara laikiem,” atbildējis, ka “Stoltenbergam ir slikta atmiņa, jo viņš ir aizmirsis, kurš uzvarēja Otrajā pasaules karā. Situācija atkārtosies.”

Saistītās tēmas: GāzeHitlersMedvedevsUkraina

youtube icon
Abonēt youtube