Foto: ivbogdan.com/Flickr

Krievijas prezidenta Vladimira Putina administrācijas vadītāja vietnieks Dmitrijs Kozaks, kurš, starp citu, dzimis Ukrainā, jau pirmajā Krievijas iebrukuma dienā, 24.februārī, zvanījis Ukrainas prezidenta Volodimira Zelenska biroja vadītājam Andrejam Jermakam ar tekstu, ka ukraiņiem laiks padoties.

Jermaks uz to tikai nolamājies un nolicis klausuli, atsaucoties uz The Washington Post, savā Telegram vietnē vēsta Unian.

Savukārt 26.februārī Ukrainas aizsardzības ministram Oleksijam Rezņikovam zvanījis Baltkrievijas aizsardzības ministrs Viktors Hreņins. Telefonsarunā Hreņins “trīcošā balsī” teicis, ka nodod Krievijas aizsardzības ministra Sergeja Šoigu vēstījumu. Tas skanējis šādi: “Ja Ukraina parakstīs kapitulācijas aktu, iebrukums tiks pārtraukts.” Uz to Rezņikovs atbildējis: “Esmu gatavs pieņemt kapitulāciju no Krievijas puses.”

Zīmīgi, ka Hreņins ar Rezņikovu sazinājies vēl pirms iebrukuma – 22.februārī – sarunā dodot “oficiera godavārdu”, ka uzbrukumu no Baltkrievijas teritorijas Ukrainai nebūs.

“Viņš meloja,” izdevumam The Washington Post norādījis ukraiņu politiķis.

Trešdien, 24.augustā, apritējs tieši pusgads kopš Krievijas iebrukuma Ukrainā. Šajā laikā dzīvību zaudējuši 374 bērni, 9 000 Ukrainas karavīru un 34 400 krievu karavīru.

Lasiet arī: Lukašenko vēl mierīgas debesis Ukrainai Neatkarības dienā

Saistītās tēmas: armijabēgļiKarškrievijakrievu armijaKrimaPutinsUkrainaukraiņiuzbrukums

youtube icon
Abonēt youtube