Foto: Pexels

Vācijas pilsētā Leipcigā nenoskaidroti ļaundari aizvadītajās brīvdienās mēģinājuši aizdedzināt bērnudārzu, kas paredzēts ukraiņu bēgļu bērniem, ziņo Bild.

Ļaundari, iespējams, pie ieejas durvīm izlaistījuši viegli uzliesmojošu šķidrumu un aizdedzinājuši to. Uguns sabojājusi durvis, bet bērnudārza ēku nav skārusi.

Uzbrukums noticis, kad bērnudārzs jau bijis ciet, tādēļ cietušo nav.

Bērnudārzs atrodas 700 metrus no bēgļu mītnes, ko mēģināts aizdedzināt 26.augusta vakarā. Tiek pieļauts, ka abi gadījumi ir savstarpēji saistīti. “Šobrīd mēs pētām aculiecinieku liecības, apjautājam vietējos iedzīvotājus, meklējam video kameru ierakstus un pārbaudām sociālos tīklus,” norāda policijā.

Šis nav vienīgais gadījums, kad dažādās pasaules valstīs uzbrūk ukraiņu bēgļiem. Jau vēstīts, ka 27.augustā pirms pulksten diviem naktī Vecrīgā, Kungu ielā, kāds vīrietis pienāca pie automašīnas ar Ukrainas valsts numurzīmi un izsita automašīnas stiklu.

Automašīnā tobrīd atradās autovadītājs, kam automašīna nodota lietošanā. Savukārt mašīnas īpašniece – Ukrainas pilsone šobrīd atrodas ārvalstīs.

Automašīnas vadītājs uzreiz izsauca Valsts policijas darbiniekus, kas, ierodoties notikuma vietā, aizturēja ļaundari. Jāpiemin, ka aizturētais vīrietis ir Krievijas valstspiederīgais, un sākotnēji viņš policistiem atteicās izpaust savus personas datus. Turklāt aizturēšanas brīdī viņš atradās acīmredzamā alkohola reibumā, taču no ekspertīzes veikšanas atteicās.

Lasiet arī: Pēc apspriedēm par situāciju frontē pie Putina steidzami izsaukti mediķi

Aizdomās turētais vīrietis tika nogādāts Valsts policijas Rīgas Centra iecirknī. Brīdī, kad policijas darbinieks ienāca aizturēšanas telpā, lai no aizturētā drošības nolūkos paņemtu kurpju šņores un siksnu, viņš uzbruka policistam, iesitot ar dūri.

Pirmdien, 29. augustā, aizturētajam vīrietim tika piemērots drošības līdzeklis – apcietinājums, informē Valsts policija.

Saistītās tēmas: armijabēgļiKarškrievijakrievu armijaKrimaPutinsUkrainaukraiņiuzbrukums

youtube icon
Abonēt youtube