Foto: Pexels

Jelgavā tehnikas un inovāciju festivālā “Mehatrons” vīrietis, novietojot automašīnu “BMW 330” stāvēšanai, nenodrošināja transportlīdzekļa neizkustēšanos no vietas, kā rezultātā notika negadījums – automašīna uzbrauca citam transportlīdzeklim un tukšiem bērnu ratiem, tos bojājot, un trīs personām, kurām mediķi, par laimi, nekonstatēja smagus miesas bojājumus.

Pārbaudes laikā policisti vīrieša izelpā konstatēja alkohola reibumu. Likumsargi par notikušo sāka divus administratīvo pārkāpumu procesus, kā arī tiks vērtēta pasākumu organizatoru atbildība, informē Valsts policija.

Aizvadītās nedēļas nogalē, 10.septembrī, Jelgavā norisinājās tehnikas un inovāciju festivāls “Mehatrons”, kura ietvaros Pasta salā tika organizētas dažādas aktivitātes. 1988.gadā dzimis vīrietis ar automašīnu “BMW 330” piebrauca pie skatuves, lai piedalītos konkursā, kurā tika mērīta transportlīdzekļu mūzikas skaņas jauda, taču, atstājot vadītāja vietu, nenodrošināja transportlīdzekļa neizkustēšanos no vietas, un automašīna sāka ripot skatītāju virzienā. Lai arī vīrietim izdevās iekļūt atpakaļ transportlīdzeklī, viņš kļūdījās ar gāzes un bremzes pedāļiem, tāpēc “BMW 330” uzbrauca festivāla apmeklētājiem, kuri bija sapulcējušies skatuves tuvumā.

Cenšoties izvairīties no automašīnas, nokrita piecgadīga meitene, kuru mediķi apskatīja notikuma vietā.

Viņai konstatēja maznozīmīgus miesas bojājumus, un bērns no hospitalizācijas atteicās. Kāda sieviete pēc sadursmes ar automašīnu nokrita un guva maznozīmīgus miesas bojājumus. Viņa atteicās no mediķu apskates. Savukārt slimnīcā tika nogādāts viens jaunietis un viena sieviete. Par laimi, abām personām tika konstatēti viegli miesas bojājumi un stacionēšana nebija nepieciešama.

Jāpiemin, ka neuzmanīgās rīcības rezultātā automašīna uzbrauca stāvēšanai novietotam transportlīdzeklim “Ford Focus”. Sadursmes rezultātā tika sabojāts arī blakus esošais “Audi A6” un bērnu rati, kuros, par laimi, neatradās neviena mazgadīga persona.

Lasiet arī: Krievu ultralabējie pieprasa pakārt Putinu

Pārbaudes laikā likumsargi 34 gadus vecā vīrieša izelpā konstatēja 0,99 promiles alkohola. Viņš pats atzina, ka esot izdzēris četras 0,5 litru tilpuma pudeles alus. Policijā par notikušo ir sākti divi administratīvo pārkāpumu procesi, proti, par ceļu satiksmes drošības nenodrošināšanu un transportlīdzekļa vadīšanu, ja alkohola koncentrācija asinīs pārsniedz 0,5 promiles. Tāpat saistībā ar notikušo policisti vērtēs pasākumu organizatoru atbildību.

Saistītās tēmas: MehatronsValsts Policija

youtube icon
Abonēt youtube