Foto: Pexels

Balaklejā, Ukrainā, krievu okupanti bija izveidojuši spīdzināšanai paredzētas koncentrācijas nometnes, savā Facebook profilā paziņojis apgabala Valsts policijas Izmeklēšanas nodaļas priekšnieks Sergejs Bolvinovs.

Pēc viņa sacītā, policijas iecirknī atradies okupantu štābs, bet pagrabos un blakusēkā ierīkots cietums un spīdzinātava vietējiem iedzīvotājiem, ziņo Unian.

Šajās spīdzināšanai paredzētajās telpās pastāvīgi atradušies vismaz 40 cilvēki, kuri divas reizes dienā baroti tikai ar putru.

Tiek norādīts, ka tādējādi tika meklēti cilvēki, kas ukraiņu armijai palīdzējuši iznīcināt krievu okupantus. Turklāt gadījumos, kad cilvēki tika atbrīvoti, bet jaunu, ko likt vietā, nebija, tie tika tvarstīti tieši uz ielas pie policijas iecirkņa. Kāds cilvēks “cietumā” pavadījis 46 dienas – krievu okupanti bija atraduši fotogrāfiju ar minētā cilvēka brāli ukraiņu armijas formastērpā, raksta Bolvinovs.

Viņš stāsta, ka “vieglākais” no spīdzināšanas veidiem, kas izmantots pret ieslodzītajiem, bija elektrošoks.

Tāpat izmeklētāji saņēmuši informāciju, ka pēdējā okupācijas dienā okupanti kontrolpunktā šāvuši vietējos iedzīvotājus. Notikušā detaļas šobrīd noskaidro tiesībsargājošās iestādes.

Iepriekš vēstīts, ka aizturēts okupētās Balaklejas “policijas” priekšnieks.

Lasiet arī: Krievu ultralabējie pieprasa pakārt Putinu

Kopš 24.februāra, kad agri no rīta Ukrainā iebruka Krievijas karaspēks, dzīvību zaudējuši aptuveni 53 650 krievu karavīru, 9 000 Ukrainas karavīru un 382 bērni. Kara dēļ dati nav pārbaudāmi. Bēgļu gaitās devušies vairāki miljoni cilvēku, no tiem Latvijā reģistrēti aptuveni 37 629. Kopš septembra sākuma Ukrainas armijai izdevies atkarot vairāk nekā 3 000 kvadrātkilometru okupētās teritorijas, kas ir vairāk nekā Krievija iekarojusi kopš aprīļa.

youtube icon
Abonēt youtube