Volodimirs Zelenskis. Foto: The Pursuit Room/Flickr

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis iekļuvis ceļu satiksmes negadījumā Kijivā, atsaucoties uz prezidenta preses dienesta vadītāja Sergeja Ņikiforova teikto, ziņo Unian.

“Kijivā notikusi sadursme starp vieglo automašīnu un Zelenska auto, kā arī automašīnām, kas viņu pavadīja. Mediķi, kas pavada valsts vadītāju, vieglās automašīnas vadītājam snieguši neatliekamo palīdzību un nodevuši viņu neatliekamās palīdzības brigādei,” teikts izplatītajā paziņojumā.

Prezidentu apskatījis ārsts, taču nopietnu savainojumu nav bijis.

“Notikušā apstākļus skaidros tiesībsargājošās iestādes,” piebildis Ņikiforovs.

Prezidentam trešdien, 14.septembrī, bijis darba brauciens uz Harkivas apgabalu, kur spriests par enerģētisko drošību. Prezidents uzsvēris, ka svarīgi pēc iespējas ātrāk atjaunot elektroapgādi no okupantiem atbrīvotajās teritorijās.

Lasiet arī: Okupanti Balaklejā spīdzinājuši ukraiņus īpaši tam izveidotos cietumos

Kā zināms, kopš 24.februāra, kad agri no rīta Ukrainā iebruka Krievijas karaspēks, dzīvību zaudējuši aptuveni 53 650 krievu karavīru, 9 000 Ukrainas karavīru un 382 bērni. Kara dēļ dati nav pārbaudāmi. Bēgļu gaitās devušies vairāki miljoni cilvēku, no tiem Latvijā reģistrēti aptuveni 37 629. Kopš septembra sākuma Ukrainas armijai izdevies atkarot vairāk nekā 3 000 kvadrātkilometru okupētās teritorijas, kas ir vairāk nekā Krievija iekarojusi kopš aprīļa.

youtube icon
Abonēt youtube