Vladimirs Putins. Foto izgūts no Instagram @leadervladimirputin

Krievijas prezidents Vladimirs Putins  vienmēr izcēlies ar kavēšanu, liekot gaidīt uz savu ierašanos citu valstu vadītājiem un sabiedrībā zināmām personām. Nu tas atspēlējas pret viņu pašu – kopš Krievijas iebrukuma Ukrainā atsevišķi valstu līderi liek Putinam gaidīt, kaut diplomātiskajās attiecībās, kur viss saplānots līdz minūtei, tas tiek uzskatīts par slikto toni.

Tā, piemēram, 2003.gadā Putins nokavēja uz tikšanos ar nupat mūžībā aizgājušo Lielbritānijas karalieni Elizabeti II, par kavēšanās iemeslu minot iekļūšanu sastrēgumā. Lielbritānija gan toreiz atzīmēja, ka Putinam bija atvēlēta īpaša satiksmes josla, lai tikšanās vietā nokļūtu bez aizķeršanās, turklāt Elizabete II bija ieradusies piecas minūtes pirms norunātā laika.

2006.gadā Putins par 25 minūtēm nokavējis tikšanos ar Spānijas karaļpāri Madridē, bet 2009.gada jūnijā Helsinkos Somijas prezidentei Putins bija jāgaida divas stundas. Tāpat 2009.gada novembrī Putins par trīs stundām nokavējis tikšanos ar Ukrainas politiķi Jūliju Timošenko.

Savulaik kādreizējais ASV prezidents Baraks Obama gaidījis Putinu 40 minūtes, kurš pat nav atvainojies par  nokavēšanos. Tikpat ilgi Putinu savulaik gaidījusi kādreizējā Vācijas kanclere Angela Merkele. Vēl kādu citu reizi Merkelei nācies Putinu gaidīt četras stundas un 15 minūtes.

Kādreizējais Ukrainas prezidents Viktors Janukovičs Putinu savulaik gaidījis pat četras stundas – ukraiņu diplomāti to  vēlāk nodēvējuši par diplomātisku pļauku un diplomātisku bezkaunību. Trīs stundas gaidījis arī bijušais ASV valsts sekretārs Džons Kerijs. Kavēšanās iemesls nav zināms, taču amerikāņi to nodēvējuši par politiskās etiķetes un protokola pārkāpumu.

Lasiet arī: VIDEO | Apokaliptiski kadri – Izjuma pēc teju pusgadu ilgas krievu okupācijas

Piecdesmit minūtes Putinu nācies gaidīt arī Romas pāvestam Franciskam. Turklāt citā tikšanās reizē viņš atkal kavējies – šoreiz stundu un desmit minūtes.

Šīs ir tikai dažas no reizēm, kad Putins ir kavējis gan uz tikšanos ar ārvalstu līderiem, žurnālistiem un iedzīvotājiem, gan dažādiem samitiem un pasākumiem.

Nu, šķiet, atsevišķi valstu vadītāji izlēmuši atdarīt Putinam ar to pašu, un kopš Krievijas iebrukuma Ukrainā “varenās lielvalsts” vadītājam jāgaida uz tikšanos ar tādu valstu, kā Turcija, Kirgizstāna un Irāna, vadītājiem.

Putins gaida Turcijas prezidentu Redžepu Tajipu Erdoganu:

Putins gaida Kirgizstānas prezidentu Sadiru Džaparovu:

Saistītās tēmas: Elizabete IIPāvests FrancisksVladimirs Putins

youtube icon
Abonēt youtube