Foto: Вадим Коваленк/Flickr

Reaģējot uz Krimas tilta uzspridzināšanu aizvadītajās brīvdienās, Krievijas Valsts domes deputāts Andrejs Guruļevs apsolījis, ka Krievijas karaspēks aizies līdz pat Polijas robežai.

“Šodien visus no sirds lūdzu nekrist panikā. Jāsagaida, kad mēs ne tikai sniegsim adekvātu atbildi, ne tikai atjaunosim tiltu  – mēs to jebkurā gadījumā atjaunosim –, bet izveidosim savus grupējumus un iesim tālāk Polijas robežas virzienā. Mēs jebkurā gadījumā turp iesim, mums nav citu variantu, kā tikai uzvarēt,” deputātu citē Tayga info.

“Aiziesim līdz Polijas robežai, tā arī būs Uzvara,” piebildis politiķis.

Guruļevs iepriekš vietnē Telegram rakstījis, ka Krievijas kodoluzbrukumu mērķis būs nevis Ukraina, bet gan Vācija un Lielbritānija. Turklāt viņš ir pārliecināts, ka kodolieroču izmantošana no Maskavas puses neizraisīs vispārēju kodolkaru.

Pēc deputāta teiktā, Maskavai “nav interesanti” veikt kodoluzbrukumu Ukrainai, jo šajā valstī krieviem jādzīvo, vēsta Unian.

“[ASV prezidents] Baidens, spriežot par to, kā mēs izmantosim kodolieročus, runā par sekām, kas skars Krieviju. Viņu analītiķi it kā nav slikti, bet par ko viņi runā – ka mēs izmantosim kodolieročus pret Ukrainu? Ukraina nav interesanta, mums tur vēl jādzīvo, mērķi būs pavisam citi,” raksta Guruļevs. Pēc viņa teiktā, Kremļa mērķis būs Vācijas un Lielbritānijas teritorijas, ko deputāts draud pārvērst tuksnesī.

Sestdien, 8.oktobrī, ap plkst.6 uz Krimas tilta nogranda sprādziens, aizdegoties pa dzelzceļu braucošā vilciena septiņiem vagoniem un sabrūkot daļai autoceļa. Tikmēr Krievijas varasiestādes paziņojušas, ka pie vainas bijis sprādziens kravas automašīnā.

Lasiet arī: Krievu okupanti Harkivas apgabalā izveidojuši paši savu Aušvicu

Kā atbildes reakcija pēdējās dienās seko virkne sprādzienu Kijivā, Ļvivā,  Dņipro, Žitomirā, Ternopiļā un Hmeļnickas apgabalā, ko, iespējams, izraisījuši Krievijas raķešu triecieni. Sprādzienos ir gan cietušie, gan bojā gājušie.

Visā Ukrainas teritorijā izsludināta gaisa trauksme, ukraiņus lūdz palikt patvertnēs un slēpties metro stacijās.

Ukraiņu avoti vēsta, ka 47 raķešu trecieni skāruši Nikolajevas apgabalu, 60 sprādzieni fiksēti Kijivā, 15 – Ļvivā, 20 – Harkivā, bet 15 – Odesas apgabalā. Turklāt tiek ziņots, ka Krievija plāno jaunu masveida raķešu startu pret Ukrainas teritoriju.

Masveida raķešu triecieni Kijivai, Ļvivai, Žitomirai, Mikolajivai, un citām Ukrainas pilsētām, Zaporižjas un Harkivas apšaudes, civiliedzīvotāju slepkavības, civilās infrastruktūras iznīcināšana vēlreiz pierāda to, ka Krievija ir teroristiskā valsts, savukārt Putins – starptautiskais noziedznieks, norāda Ukrainas vēstniecība Latvijā.

Krievijas starptautiskā izolācija, Krievijas ekonomikas iznīcināšana, kā arī maksimāli iespējamo ieroču sniegšana Ukrainai ir tie nepieciešamie soļi, kuri spēs apstādināt teroristisko Krieviju, apstādināt civiliedzīvotāju noslepkavošanu. Šodien Putina vara ir apdraudējums ne tikai Ukrainai, bet visai pasaulei. Tikai kopā mēs spēsim uzvarēt šo absolūtu ļaunumu, norāda vēstniecībā.

youtube icon
Abonēt youtube