Foto: Serhii Korovainyi

Atbildot uz aizvadītajās brīdvienās sagrauto Krimas tiltu, Krievija pirmdien, 10.oktobrī, ar raķetēm masveidā apšauda Ukrainas pilsētas. Sprādzieni fiksēti Kijivā, Ļvivā,  Dņipro, Žitomirā, Ternopiļā un Hmeļnickas apgabalā.

Sprādzienos ir vismaz 60 cietušie un desmit bojā gājušie.

Ukraiņu avoti vēsta, ka 47 raķešu trecieni raidīti uz Nikolajevas apgabalu, 60 sprādzieni fiksēti Kijivā, 15 – Ļvivā, 20 – Harkivā, bet 15 – Odesas apgabalā. Turklāt tiek ziņots, ka Krievija plāno jaunu masveida raķešu startu pret Ukrainas teritoriju.

Tikmēr BBC ziņo, ka līdz šim Krievijas uzbrukuma laikā ir izšautas vismaz 83 raķetes, no kurām vairāk nekā 43 notriekusi pretgaisa aizsardzība. Ukrainas gaisa spēku preses pārstāvis Jurijs Ihnats informē, ka starp izšautajām raķetēm bijušas Kalibr, Iskander un Kh-101, kas tika izšautas no Kaspijas un Melnās jūras.

Visā Ukrainas teritorijā izsludināta gaisa trauksme, ukraiņus lūdz palikt patvertnēs un slēpties metro stacijās.

Raķetes tiek raidītas no Melnās jūras:

Cilvēki slēpjas metro stacijās:

Uzbrukumi Ukrainas pilsētām:

Sprādzienu sekas Kijivā:

Pēc sprādzieniem Kijivā:

Sprādziens Ļvivas TEC:

Sestdien, 8.oktobrī, ap plkst.6 uz Krimas tilta nogranda sprādziens, aizdegoties pa dzelzceļu braucošā vilciena septiņiem vagoniem un sabrūkot daļai autoceļa. Tikmēr Krievijas varasiestādes paziņojušas, ka pie vainas bijis sprādziens kravas automašīnā.

Lasiet arī: Krievu politiķa atbilde uz Krimas tilta sagraušanu: Aiziesim līdz Polijas robežai!

youtube icon
Abonēt youtube