Vladimirs Putins un Marija Šelomova. Foto izgūts no putinism.wordpress.com

Krievijas prezidenta Vladimira Putina vecāki – Marija Šelomova un Vladimirs Putins – iepazinušies 1928.gadā Pominovo ciemā, 50 kilometrus no Tveras, kad abiem bija ap 17.gadu. Iepazīšanās laikā noticis nelaimes gadījums – nākamais Putina tēvs izdūris Marusjai aci, laikrakstā “Moskovskij komsomoļec” 2002.gadā stāsta ciema iedzīvotāja Anfisa Kormilicinova.

“Volodjka [Putina tēvs] bija ļoti kareivīgs. (..) Viņam patika meiteņu brunčus sacelt uz augšu un virs galvas sasiet mezglā,” ciema iedzīvotājas stāstīto laikrakstam citē portāls Putinism.

Krievijas laukos tolaik bijusi tradīcija, ka noteiktās dienās meitenes palikušas vienas pašas mājās un drīkstējušas aicināt ciemos līgavaiņus. Kādā no šādām reizēm pie Marijas ieradies nākamais Putina tēvs, taču nevis viens pats, bet ar draugiem.

“Marusjka nevēlējās viņus laist iekšā, tāpēc  viņi paņēma siena dakšas, kas bija noliktas pie sētas, un sāka ar tām lauzt vārtus. Viņa nobijās, izskrēja no mājas un pieskrēja pie žoga. Volodjka tikmēr arf dakšām izsita vārtus un trāpīja Marusjkai ar tām tieši sejā. Vārdu sakt, izdūra viņai aci… Meitenei tajos laikos tas bija apkaunojums – kurš tad tādu ņems par sievu! Tāpēc Marusjkas māte piedraudējusi Volodjkam: “Ja neprecēsies, es tevi tiesā iesūdzēšu!” Tā viņi arī apprecējās!” laikrakstam stāsta Kormilicinova.

“Putina vecāki bija tikpat neizglītoti, kā es. Es vismaz esmu grāmatvedības kursus beigusi, bet viņi – neko. Volodjka, prezidenta tēvs, pat četras klases nav pabeidzis, pēc tam gan viņš kļuva par partijas organizācijas sekretāru kaut kādā rūpnīcā,” laikrakstam stāstījusi ciema iedzīvotāja.

Putina vecāki patiešām bijuši mazizglītoti, pārcēlusies uz pilsētu, māte visu mūžu strādājusi mazkvalificētu darbu – par apkopēju, trauku mazgātāju, bet tēvs – autobūves rūpnīcā par sargu. Pēc tam gan izmācījies par strādnieku, bijis kāda ceha partijas komitejas sekretārs. Putina vecāki dzīvojuši ļoti nabadzīgi – viņu rīcībā bija 20 kvadrātmetru liela istaba komunālajā dzīvoklī bez vannas un dušas. Dzīvoklis atradies vienā no kriminālākajiem rajoniem pēckara Ļeņingradā.

Prezidentam Putinam vēlāk ļoti paticis izcelt nabadzības aspektu savā biogrāfijā – intervijā grāmatai “Vladimirs Putins. Dzīves stāsts” viņš norāda, ka nav jutis nekādas neērtības savas nabadzības dēļ citu bērnu priekšā, jo visi bija tikpat noskranduši, kā viņš.

“Kāpņutelpā dzīvoja žurkas, un mēs ar draugiem visu laiku tās dzenājām ar pagalēm. Reiz es ieraudzīju milzīgu žurku un sāku to vajāt, kamēr neiedzinu stūrī. Tai nebija, kur sprukt. Tad viņa pagriezās un metās man virsū. Tas bija negaidīti un biedējoši. Tagad žurka dzinās pakaļ man,” kādā intervijā stāstījis Putins.

Lasiet arī: Krievu okupanti Harkivas apgabalā izveidojuši paši savu Aušvicu

Jāpiebilst, ka saistībā ar prezidenta Putina biogrāfiju pastāv daudz dažādu versiju un stāstu. Viena no populārākajām vēsta, ka Putins patiesībā dzimis nevis 1952.gadā, kā minēts viņa oficiālajā biogrāfijā, bet divus gadus agrāk, savukārt Marija un Vladimirs Putini nemaz neesot viņa īstie vecāki.

Saistītās tēmas: Marija ŠelomovaPutina vecākiVladimirs Putins

youtube icon
Abonēt youtube