Mērija Elizabete Kalniņa. Foto izgūts no Instagram @merijakalnina

“Latvijā pirmais romantiski erotiskais spriedzes trilleris un gada kliedzoši atklātākais romāns” – tik drosmīgi savu otro daiļdarbu “Uguns un pulveris”, kas grāmatnīcās nonāks novembra vidū, sociālajos medijos piesaka pašmāju jaunā erotisko romānu rakstniece Mērija Elizabete Kalniņa.

Liels būs sabiedrības pārsteigums, uzzinot, ka autorei ir vien divdesmit divi gadi, pārliecināta Mērija Elizabete Kalniņa.

Mērija Elizabete Kalniņa ir Latvijas Universitātes Juridiskās fakultātes studente, kuras debijas romāns “Sapnis par viņu un mūziklu”, kas tapis romantiskajā žanrā, kļuva par apgāda Zvaigzne ABC konkursa laureātu un vienu no 2021.gada visvairāk pārdotajiem latviešu daiļdarbiem. “Autore savu debiju sāka rakstīt tikko sasniegusi pilngadību un vēl patīkamāku pārsteigumu radīja romāna iespaidīgie pārdošanas apjomi un jūsmīgās atsauksmes no neskaitāmiem lasītājiem, sakot: “Latvijas literatūrā ir dzimusi jauna zvaigzne!”,” teikts Mērijas Elizabetes Kalniņas paziņojumā medijiem.

“Autore atgriežas jaunā ampluā, solīdama sniegt ne vien seksuālas baudas piesātinātu izklaidi, bet arī provokatīvu stāstu, kas paver priekškaru uz dzīvnieciskāko miesaskārību aizkulisēm. “Uguns un pulvera” sižeta pamatlīnija ir saistīta ar seksa verdzības tēmu, ko līdz šim vēl neviens latviešu rakstnieks nav uzdrošinājies iztirzāt,” teikts izplatītajā paziņojumā.

“Pētot Latvijas krimināltiesu praksi, esmu atklājusi interneta vietnes, kuru dzīlēs tiek pirkts un pārdots sekss. Mēs reti aizdomājamies, kādēļ persona izliek savu ķermeni pārdošanā. Liela daļa nodarbināto tiek iesaistīti seksa darbā piespiedu kārtā, un šādus prostitūcijas gadījumus es apskatu “Ugunī un pulverī”,” sava otrā romāna aktualitāti iezīmē Mērija Elizabete Kalniņa.

Lasiet arī: VIDEO | Okupants nozog videonovērošanas kameru un translē šovu, pats to nenojauzdams

Primāri romāns ir kaislīgs mīlasstāsts, kas pārstāv romantiski erotisko žanru, taču tēmas aktualitāte, papildu psiholoģiskā dimensija, prāta mežģis un spriedzes pilnie sižeta pavērsieni to padara par sensāciju latviešu literatūrā, pārliecināta autore.  “Seksa verdzība – tā ir mūsu realitāte,” uzsver rakstniece, “un savā romānā es par to runāju skaļi un šokējoši tieši.” Autores mājaslapā ir uzsākta grāmatas iepriekšpārdošana, un Kalniņa norāda, ka sociālajos medijos jau šobrīd sabiedrības interese par “Uguni un pulveri” ir negaidīti liela.

youtube icon
Abonēt youtube