Foto: Pixabay

“Krievija nekad nekaros ar Ukrainu, jo jebkurš cilvēks, kurš pilnā nopietnībā mēģinās īstenot tāda veida elli, ir noziedznieks, turklāt, es pat nespēju iedomāties, cik liels,” tā 2008.gadā izteicies Krievijas propagandists Vladimirs Solovjovs.

Pēc viņa teiktā, karš ar ukraiņiem būtu briesmīgākais noziegums, kāds vien ir iedomājams. “Nevajag kliegt “Sevostopole mūsu! Krima mūsu!”. Ir vienkārši jāizdara tā, lai mūsu valsts būtu tik ļoti pievilcīga, ka ukraiņi, baltkrievi, moldāvi, armēņi, gruzīni un visi citi vēlētos dzīvot kopā ar mums, iet pie mums. Citādi mēs vienmēr sakām “A nu, ātri pie mums!”. Kuram gan tas patiks?” tā pirms gandrīz 15 gadiem spriedelējis Solovjovs.

Kā zināms, kopš 24.februāra, kad agri no rīta Ukrainā iebruka Krievijas karaspēks, dzīvību zaudējuši aptuveni 63 380 krievu karavīri, 9 000 Ukrainas karavīru un ap 400 bērnu.  Kara dēļ dati nav pārbaudāmi. Bēgļu gaitās devušies vairāki miljoni cilvēku, no tiem Latvijā reģistrēti aptuveni 37 629. Kopš septembra sākuma Ukrainas armijai izdevies atkarot vairāk nekā 5 000 kvadrātkilometru okupētās teritorijas, kas ir vairāk nekā Krievija iekarojusi kopš aprīļa.

Lasiet arī: VIDEO | Okupants nozog videonovērošanas kameru un translē šovu, pats to nenojauzdams

Pēdējo mēnešu laikā no krievu propagandistu un ierēdņu puses nemitīgi izskan kodoldraudi. 21.septembrī tie izskanējuši arī no Krievijas prezidenta Vladimira Putina mutes.

youtube icon
Abonēt youtube