Foto: Ērika Gavare/Rīta kafija

Nedēļas sākumā laiks būs vējains un daudzviet līs, vietām pat stipri, savukārt nedēļas otrajā pusē, pastiprinoties anticiklona ietekmei, nokrišņu daudzums mazināsies un no ziemeļiem Latvijas teritorijā ieplūdīs aukstāks gaiss.

Nedēļas pirmajā pusē laika apstākļus noteiks zema spiediena apgabals. Pirmdien, 17.oktobrī, laiks būs mākoņains, palaikam skaidrosies. Naktī vietām uzlīs, iespējams arī pērkona negaiss, savukārt dienā būtiski nokrišņi nav gaidāmi. Pūtīs mērens līdz mēreni stiprs dienvidrietumu, rietumu vējš, Vidzemē un Kurzemē brāzmās pastiprinoties līdz 15-19 m/s, nakts pirmajā pusē jūras piekrastē pat līdz 20-21 m/s, taču dienas gaitā vējš pakāpeniski iegriezīsies no ziemeļrietumiem, ziemeļiem un pierims.

Gaisa temperatūra naktī būs +8…+12 grādu robežās, bet dienā gaiss iesils vien līdz +11…+15 grādiem.

Otrdien, 18.oktobrī, pazeminoties atmosfēras spiedienam, no rietumiem Latviju šķērsos plaša nokrišņu zona – līs visā valsts teritorijā, bet naktī valsts austrumu daļā lietus būs stiprāks, vietām iespējams arī pērkona negaiss. Pūtīs mērens līdz mēreni stiprs dienvidrietumu, rietumu vējš, brāzmās sasniedzot 15-16 m/s. Trešdien pastiprināsies virs Norvēģu jūras esoša anticiklona ietekme, tādēļ nokrišņi pakāpeniski mitēsies. Līdz ar mērenu ziemeļrietumu, ziemeļu vēju, Latvijas teritorijā ieplūdīs aukstāks gaiss no ziemeļiem, kā rezultātā gaisa temperatūra gan diennakts gaišajās, gan tumšajās stundās būs +5…+9 grādu robežās.

Lasiet arī: Ukraiņu astrologs paziņo, kad nomirs Putins un tiks atbrīvota Krima

Nedēļas otrajā pusē laika apstākļus noteiks augsta spiediena apgabals – dominēs lēns vējš un būtiski nokrišņi nav gaidāmi. Naktis būs dzestras, gaisam atdziestot līdz +3…+7 grādiem, vietām termometra stabiņš noslīdēs pat līdz 0 grādu atzīmei, savukārt dienās nebūs siltāks par +10…+11 grādiem. Pēc pašreizējām prognozēm, naktī uz svētdienu un svētdien valsti šķērsos frontālā sistēma, līdz ar to daudzviet atkal gaidāms lietus, informē Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas dienests.

Saistītās tēmas: laika prognozelaika ziņasinoptiķi

youtube icon
Abonēt youtube