Vladimirs Putins. Foto izgūts no Youtube @ФАКТЫ И СОБЫТИЯ В МИРЕ

Krievijas prezidents Vladimirs Putins ceturtdien, 20.oktobrī, neapmeklēja Rietumu kara apgabala militāro poligonu Rjazaņas apgabalā, kā arī nepārbaudīja mobilizēto personu apmācību, kā vēstīja masu mediji, atsaucoties uz oficiālo Kremļa informāciju. Cilvēks, kurš piedalījās filmēšanā poligonā, bija Putina dubultnieks, atsaucoties uz saviem avotiem, ziņo Generall SVR.

Turklāt pats Putins nebija apmierināts ar to, kā viņa dubultnieks nofilmētajā materiālā izturas un uzvedas. Pēc prezidenta domām, dubultnieka uzvedība bija neraksturīga īstajam Putinam, tomēr viņš pierunāts safilmēto materiālu nodot publicēšanai, līdzcilvēkiem apgalvojot, ka viss izskatās pat “dvēseliskāk” un “cilvēcīgāk”, nekā gaidīts. Jāpiebilst arī, ka Putina “kopija” filmēšanas laikā bija apsargāta tikpat augstā līmenī, kā tas notiktu ar “oriģinālu”. Dubultnieks bija ģērbies slēptā ložu necaurlaidīgā vestē, tika ievēroti arī citi drošības pasākumi, piemēram, nodrošināts minimāls kontakts ar nepiederošām personām. Varētu teikt, ka laikā, kad dubultnieks parādās sabiedrībā, prezidenta drošības dienestam jāstrādā ar vēl lielāku jaudu, jo galvenais dubultnieks (tādi ir divi) ir gandrīz identisks oriģinālam, taču tam ir vairākas nenoliedzamas priekšrocības. Dubultniekam nav vēža, Parkinsona slimības un šizoafektīvu traucējumu, kas nozīmē, ka pat pēc Putina nāves viņu varētu kādu laiku izmantot, raksta Generall SVR.

Krievijas prezidents ceturtdien, 20.oktobrī, apmeklēja vienu no Rjazaņas apgabala poligoniem, kur notiek mobilizēto pilsoņu apmācība. Valsts vadītājs pārbaudīja mobilizēto apmācību, aprunājās ar karavīriem un izšāva no snaipera šautenes, ziņo Kommersant.

Šī ir pirmā valsts prezidenta vizīte mobilizētajā mācību centrā. Iepriekš viņš sacīja, ka mobilizācijas ietvaros iesauktie pirms nosūtīšanas uz kaujas zonu ir jāapmāca, un solīja dot papildu norādījumus Drošības padomei, lai tā pārbaudītu, kā šādas mācības notiek, vēsta Krievijas medijs.

Lasiet arī: VIDEO | Krievijas skolā nebrīdinot sarīko evakuācijas mācības ar apšaudi

https://youtu.be/IteeWF_y5S8

youtube icon
Abonēt youtube