Foto: Pexels

Krievijas kūrortpilsētā Gelendžikā, Krasnodaras apgabalā, bruņoti vīrieši 19.oktobrī ielauzušies pilsētas pirmajā skolā un sākuši šaut gaisā. Izrādījās, ka tās ir mācības, par ko netika pabrīdināti nedz skolotāji, nedz skolēni un viņu vecāki.

Skolas personālam tika paziņots vien tas, ka plānotas evakuācijas mācības. Rezultātā daudzi skolēni pārdzīvojuši stresu, un viņiem nepieciešama psihologu palīdzība.

“Neviens netika brīdināts, pilsētas pirmajā skolā ienāca cilvēki ar automātiem, sāka šaut, bērni nobijās, raudāja, skolotāji šokā! Ja nu kāds izlēktu pa otrā stāva logu vai kādam bērnam sāktos epilepsijas lēkme  – kurš par to atbildētu? Izglītības pārvaldē atbildēja: “Visam bija jānotiek spontāni, lai viņi iemācītos uzvesties šādās situācijās, vai arī jūs gribat, lai jūsu bērnu nošauj?” Vai tā ir normāla atbilde?” stāsta kāda skolas audzēkņa māte.

“Uz jautājumu, kurš sankcionēja šādas mācības nepilngadīgajiem, nebrīdinot par to vecākus, otrā galā vienkārši nometa klausuli! Kurš atbildēs par to, ka mans bērns šodien redzēja, kā vīrietis maskā šauj griestos virs skolotājas?” piebilst māte.

Lasiet arī: Vēdiskais horoskops 2023.gadam

Saistītās tēmas: Apšaude skolāskola Gelendžika

youtube icon
Abonēt youtube