Foto: Pexels

Ekonomistiem sitot trauksmi, ka drīzumā pret Krieviju vērsto sankciju dēļ veikalu plaukti varētu kļūt stipri tukšāki, izpētīts, kuri pārtikas produkti varētu pazust “uz visiem laikiem”.

Krievijai nav problēmu iedzīvotājus nodrošināt ar tādiem produktiem kā cukurs, gaļa, graudi un augu eļļa, taču atsevišķu produktu pieejamība veikalos, visticamāk, samazināsies, vēsta Ftimes.

Augļi

Pastāv iespējamība, ka atsevišķi eksotiskie augļi drīz pazudīs no veikalu plauktiem, jo ​​aptuveni 40% augļu iepriekš vesti no ārzemēm. Tagad augstā valūtas kursa un nesakārtoto piegāžu dēļ par atsevišķiem augļiem krievi var aizmirst pavisam.

Jūras produkti un zivis

Drīzumā no veikalu plauktiem var pazust kalmāri, tuncis, skumbrija, lasis, garneles, siļķe, jūras asaris un dorada. Dažos Krievijas Federācijas reģionos tiek nozvejotas arī makreles, siļķes un laši, taču tie nekavējoties tiek eksportēti uz Āzijas valstīm. Iepriekš Krievijai zivis piegādāja Somija, bet garneles – Spānija. Šobrīd šīs valstis ir slēgušas piegādes uz Krievijas teritoriju.

Jogurti un biezpiena deserti

Iepriekš Krievija dažādus jogurtus iepirka Eiropas valstīs. Drīzumā atlikušie deserti var sadārdzināties un pēc tam pilnībā pazust no lielveikalu plauktiem.

Konservi

Iepriekš no Fēru salām uz Krievijas Federācijas teritoriju tika piegādāts liels daudzums makreļu un siļķu konservu. Neskatoties uz to, ka šobrīd vēl notiek piegādes, sadarbība nākotnē ir zem jautājuma. Siļķes tiek iegūtas arī Krievijā, taču atšķirībā no Atlantijas okeāna nozvejas tās ir liesas un mazas.

Mērces

Jau agrāk dažādas mērces, kas tika piegādātas no ASV un Eiropas valstīm, krievu vidū tika uzskatītas par dārgām, taču tagad tās ir zelta vērtē nepieejamības dēļ.

Milti

Daudzas picērijas picu pagatavošanai izmantoja miltus no Itālijas – tagad no tiem būs jāatsakās, jo pastāv liela varbūtība, ka Krievijā tos nebūs iespējams iegādāties.

Olīveļļa

Galvenās olīveļļas ražotājvalstis ir Spānija, Grieķija un Itālija, kas šobrīd ir pārtraukušas piegādes uz Krievijas Federāciju. Iespējams gan, ka šo valstu vietā olīveļļu piegādās Turcija, Čīle, Tunisija un Sīrija.

Alus, vīns un citi alkoholiskie dzērieni

Dzirkstošo vīnu, stipro alkoholisko dzērienu un alus piegāde uz Krieviju ir aizliegta no Eiropas valstīm un ASV. Lielveikalos joprojām atrodams alkohols no iepriekšējām piegādēm, tomēr tā cena kāps.

Gāzētie dzērieni

Kompānijas “PepsiCo” ražoto dzērienu cienītājiem nāksies samierināties ar to, ka viņi šos gāzētos dzērienus Krievijā vairs nevarēs iegādāties.

Lasiet arī: Sešu divnieku datums – Vanga brīdinājusi par briesmām 22.decembrī

Saistītās tēmas: krievijaKrievijas veikaliPrecesSankcijas

youtube icon
Abonēt youtube