Foto: Unsplash

Portālā ManaBalss tiek vākti Latvijas iedzīvotāju paraksti par enerģētikas ministra amata izveidi – iniciatīvu šobrīd parakstījuši 96 cilvēki.

Kā zināms, lai iniciatīva tiktu iesniegta Saeimā, nepieciešami vismaz 10 000 parakstu.

“Aicinu likt uzsvaru uz enerģētikas nozīmīgumu mūsdienās, kas šobrīd Latvijas valdībā atbilst tikai nelielai daļai no Ekonomikas ministrijas darba un ir izkaisīts arī citās ministrijās. Ņemot vērā enerģētikas kritisko situāciju pasaulē un Latvijā, ir nepieciešams intensīvs un profesionāls ikdienas darbs šā sektora sakārtošanā,” norāda iniciatīvas pieteicēja Līga Ozoliņa.

“Tāpēc aicinu Latvijā atjaunot enerģētikas ministra amatu, lai apkopotu visas tās kompetences, kas pašlaik ir izkaisītas pa dažādām ministrijām – VARAM [Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju], EM [Ekonomikas ministriju], ZM [Zemkopības ministriju], SM [Satiksmes ministriju]. Tāpat ir apsverams, vai varbūt lietderīgi ir enerģētikas ministra amatu veidot kā valsts ministru. Enerģētikas ministra amats ir, piemēram, Lietuvā, un Lietuvas enerģētiskā neatkarība ir uzskatāms piemērs, kam līdzināties. Līdz ar šo pārmaiņu Latvija iegūs sakārtotu enerģētikas sektoru,” teikts pieteikumā.

Lasiet arī: Sešu divnieku datums – Vanga brīdinājusi par briesmām 22.decembrī

Iniciatīva portālā publicēta 18.augustā un kopš tā brīža to parakstījuši 96 cilvēki.

youtube icon
Abonēt youtube