Foto: Pexels

Kādu sievieti Indonēzijā aprijis septiņus metrus garš pitons – dienu vēlāk pēc tam, kad 54 gadus vecā vietējā iedzīvotāja neatgriezās mājās no darba, viņas līķi atrada pitona vēderā, ziņo The Washington Post.

Sumatras salas iedzīvotāja no rīta devās uz darbu kaučuka plantācijā, taču vakarā neatgriezās mājās, tāpēc viņas vīrs sita trauksmi, un sākās sievietes meklēšanas darbi. To, ka noticis kas slikts, vīrietis sapratis, kad plantācijas vidū atradis sievas mantas: jaku, šalli, sandales un nazi.

Netālu no vietas, kur bija atrastas sievietes mantas, glābēju komanda uzgāja milzīgu piepūtušos pitonu.

Glābēji nogalināja septiņus metrus garo dzīvnieku un pārgrieza viņam vēderu. Viņi bija ļoti pārsteigti – čūskas iekšpusē atradās sievietes līķis. Pitons sievieti bija aprijis veselu.

Pēc ekspertu domām, tas bijis tīklveida pitons, kas reti uzbrūk cilvēkiem. Visbiežāk šie rāpuļi medī mazos dzīvniekus, kurus nožņaudz un pēc tam apēd.

Pitons aptin ķermeni ap savu upuri –zinātnieki to sauc par “nāves apskāvienu”. Un, kad upuris ievelk elpu, čūska pastiprina tvērienu, tāpēc dzīvnieks vai cilvēks, kurš iekritis šādos “apskāvienos”, nevar izelpot. Tīklveida pitons žokļus var atvērt tik plaši, ka  var aprīt laupījumu, kas lielāks par paša galvu.

Lasiet arī: Pēc nomazgāšanās miris pasaulē netīrākais cilvēks

Šādi gadījumi, kad pitoni apēd cilvēkus, notiek aptuveni reizi gadā.

Saistītās tēmas: IndonēzijaPitons

youtube icon
Abonēt youtube