Foto: Ekrānšāviņš

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis, uzrunājot krievu okupantus, norādījis, ka viņus gaida sakāve un taisnīgs sods par visiem pastrādātajiem noziegumiem Ukrainā, ziņo Unian.

“Ko “krievu pasaule” sniedz ukraiņiem? S-300 raķetes dzīvojamās ēkās, kopmītnēs, universitātēs. Sāpes, ciešanas un postījumus,”  savā Telegram kanālā uzsvēris Zelenskis, publiskojot video ar postījumiem Nikolajevā.

“Lūk, tādas pārrunas jūs mums piedāvājat? Teroristi. Vienīgais iespējamais fināls jūsu ciniskajai taktikai ir sakāve un taisnīgs sods par visiem noziegumiem,” norādījis prezidents.

Okupanti ap pusnakti apšaudījuši Nikolajevu ar raķetēm S-300, nogalinot sievieti. Tāpat apšaudes rezultātā cietusi izglītības iestādes ēka un pilnībā nopostīta divstāvu dzīvojamā māja, savukārt citā ēkā izcēlies ugunsgrēks. Vairākām privātmājām izsisti logi un durvis, bojāts jumts.

 Kā zināms, kopš 24.februāra, kad agri no rīta Ukrainā iebruka Krievijas karaspēks, dzīvību zaudējuši aptuveni 72 470 krievu karavīri, ap 10 000 Ukrainas karavīru un ap 430 bērnu.  Kara dēļ dati nav pārbaudāmi. Bēgļu gaitās devušies vairāki miljoni cilvēku, no tiem Latvijā reģistrēti aptuveni 38 000. Kopš septembra sākuma Ukrainas armijai izdevies atkarot vairāk nekā 5 000 kvadrātkilometru okupētās teritorijas, kas ir vairāk nekā Krievija iekarojusi kopš aprīļa.

Lasiet arī: VIDEO | Skandalozā Grevcova svinīgo solījumu dod latgaliski

youtube icon
Abonēt youtube